„Andrei Tarkovski. Filmid kui palved" toob ekraanile neli linateost Venemaa ja maailma ühelt mõjukamalt ja hinnatumalt režissöörilt.

Neist esimene on 1972. aasta ulmedraama „Solaris", millega režissöör tahab tõestada, et moraalse kindlameelsuse ja moraalse puhtuse probleem läbib kogu meie olemasolu - seda isegi niisugustes valdkondades nagu on tungimine kosmosesse.

1974. aasta draama „Peegel" on saanud ainest Tarkovski unenägudest, milles on ikka ja jälle end ilmutanud tema sünnikodu ja mis olid lavastaja sõnul kohutavalt reaalsed.

Ulmeline draama „Stalker", mis valmis aastal 1979, on vähemalt nime poolest hästi teada ka neile, kes Tarkovski loominguga sugugi tuttavad pole. Osa filmist on üles võetud Tallinnas Rotermanni kvartalis ja Jägala jõe ääres.

1966. aasta ajalooline draama „Andrei Rublev" on film vene munga ja kuulsa ikoonide meistri elust, kunstnikutööst, kannatustest, hirmudest ja lootustest Venemaale keerulisel 15. sajandil.

Neid nelja filmi täiendab suurepäraselt Tarkovski juuniori poeetiline dokumentaalfilm „Andrei Tarkovski. Film kui palve", mis ei ole vaid 20. sajandi ühe olulisema filmilavastaja enesesse vaatamine, vaid ka filosoofiline mõtisklus kunstist, kunstniku missioonist ja elu mõttest.

Kõik filmid linastuvad vene keeles ja eestikeelsete subtiitritega. Vaata programmi siit h ttps://www.kino.ee/Events/tarkovski2020