Filmi peategelane on noor kaevur Rupi (Pääru Oja), kes loodab tundrat õõnestades piisavalt raha kokku kühveldada, et kaevandusküla hingemattev tolm igaveseks jalgelt raputada. Kuid töö kaevanduses on seiskunud, sest Rupi põdrakasvatajast isa keeldub oma maid müümast. Kõigele lisaks on manipulatiivne kaevandusboss, hüüdnimega Kalastaja, hakanud silma viskama Rupi sõbra naisele, kellesse ka Rupi on salaja armunud. Nüüd, mil elu kaevanduskülas muutub iga hetkega üha enam varisemisohtlikuks, peab Rupi otsustama, kuhu ja kellele ta kuulub. Kas isakodu ürgsele tundrale või isiklike huvide külmale maale?

Lisaks Pääru Ojale, kes valiti tänavusel Berliini filmifestivalil Euroopa silmapaistvate noorte näitlejate programmi Shooting Star, teevad filmis peaosalistena kaasa kaks soome esinäitlejat. Naispeaosas näeb Laura Birni, keda Eesti publik on varem kinolinal näinud Sofi Oksaneni romaani ainetel valminud mängufilmi „Puhastus" peaosas. Antud rolli eest pälvis Laura rahvusvahelise pressiakadeemia filmiauhinna Satellite Award parima naisnäitleja tiitli. Kaevandusbossi rollis on aga Tommi Korpela, kes on samuti kaasa teinud mitmes Eesti-Soome koostööfilmis („Igitee" ja „Maria Paradiis"). Tommi Korpela on kolmel korral võitnud Soome Oscariks kutsutud Jussi auhinna.

Filmis mängivad veel Taavi Eelmaa, Juhan Ulfsak, Indrek Spungin, Elmer Bäck, Samuli Edelmann, Sulevi Peltola, Jarkko Lahti, Emmi Parviainen jpt.

Filmi produtsent on Katrin Kissa, helilooja Sven Grünberg ja operaator Sten-Johan Lill, stsenaariumi kirjutasid Heikki Huttu-Hiltunen, Eero Tammi ja Veiko Õunpuu.

„Viimased" on Eesti, Soome ja Hollandi koostöös valminud linateos, mille tootjateks on Homeless Bob Production, Bufo ja PRPL. Film jõuab kinodesse alates 25. septembrist üle Eesti.

VAATA FILMI TREILERIT: