"Kas te kujutate ette valu, mida inimene tunneb, kui tema vaim on hääbumas?" küsib Williamsi lesk Susan Schneider Williams, kellega koostöös film valmis.

Susan ärkas 11. septembri hommikul aastal 2014., lootes abikaasat näha tavapäraselt mööda maja kõndimas või mediteerimas. Juba mitu kuud oli ta märganud, et mehe mõistus ei ole päris see mis enne. Robinil oli raskusi tekstide meelde jätmisega, näitlemisega, ta magas väga kehvasti ega soovinud enam kodust väljuda. Vahetevahel kimbutasid teda luulud näiteks sellest, et ta parim sõber Mort Sahl on surnud.

Meditatsioon oli üks väheseid abinõusid, mis aitas tal normaalsuse piires püsida. "Mediteerisime sageli koos. Kui tol hommikul ärkasin ja nägin, et Robini uks on kinni, mõtlesin: tänu jumalale, ta magab, see on hea märk," meenutab Susan. Ta palus Robini assistendil, kellega näitlejal oli plaanis päeval töötada, saata endale sõnumi, kui mees ärkab ning läks ise kodust välja. Sõnumit aga ei tulnud ega tulnud, mispeale Susani süda hakkas halba aimama.

Williams leiti pooduna riidekapist toast, kus ta tänu viimase aja uneprobleemidele üksi magas. Kui uudis tema enesetapust avalikuks sai, täitus kogu majaesine ajakirjanike, aga ka naabritega, kelle jaoks Williams oli üks nende seast - lihtne mees. Järgmiste nädalate jooksul levisid järjest spekulatsioonid tema uimastisõltuvuse, bipolaarse häire ja võimaliku pankroti kohta. Ükski neist ei vastanud tõele.

Susan sai lahkamisaruande kätte 2014. aasta oktoobris, sellest selgus, et kogu abikaasa keha näitas Lewy kehakeste dementsuse märke. "See on hävitav haigus, mis haarab kiirelt kogu organismi ja oli Robini ajus juba laialdaselt levinud," kinnitab filmis doktor Bruce Miller, näitleja endine ihuarst. "Oli isegi ime, et ta suutis veel kõndida ja rääkida." Tema sõnul tabab see haruldane haigus just andekamaid ja tundlikuma närvisüsteemiga inimesi. "See näitab, et Robin oli geenius," väidab ta.

Williamsi viimase filmi "Öö muuseumis 3" režissöör Shawn Levy mäletab näitlejat ütlemas: "Ma ei saa aru, mis minuga toimub, aga ma ei ole enam mina ise."