2019. aasta Ameerika Ühendriikide draama "Minu elu valgus" režissöör ja stsenarist on äärmiselt nimekas Casey Affleck; mees on tuntud ka näitlejana näiteks "Oceani 11" triloogiast ja filmist „Manchester by the sea", mille eest võitis parima peaosa Oscari. Ka kõnealuses filmis kehastab Affleck üht peaosalist. Ekraanil kohtame veel Elisabeth Mossi (seriaal "Teenijanna lugu"), briti kirjanikku Tom Bowerit ja noort tõusvat tähte Anna Pniowskyt.

"Minu elu valguse" lugu keskendub mehele, kes oma tütre kaitsmiseks peab neiu poisiks maskeerima, põhjuseks imetabane katk, mis on enamiku maailma naispopulatsioonist hävitanud. Selliste alternatiivreaalsusi/-tulevikke käsitlevaid filme on maailmas tehtud lugematu arv. Neile, kes käesoleva žanri austajad on või kellele "Minu elu valgus" meeldis, noppisime välja viimase paari aasta düstoopafilmide paremiku, millega kindlasti tutvuda võiks. Ulmetrillerit „Minu elu valgus" näeb nüüd ka voogedastusteenusest Go3: https://go3.tv/movies/minu-elu-valgus,vod-1921296

„Minu elu valgus" (2019)

Kümme aastat pärast epideemiat, mille tagajärjel surid kogu maailmas kõik naised. Isa ja laps rändavad inimasustuse piirialadel, et hoida saladust - see laps on viimane naissoo esindaja kogu maailmas. Sellel rännakul pannakse proovile nii isa-lapse vaheline side kui ka inimlikkuse olemus.

"Linnud karbis" (2018)

Josh Malermani samanimelisel teosel põhinev postapokalüptiline film. Sündmustik keskendub naisele, kelle ainus eesmärk on oma kaht last kaitsta maailmas, mille on üle võtnud üleloomulikud olendid, kelle oma silmaga nägemine ajab inimesed hulluks ja viib nad enesetapuni. Peaosa kehastab action-filmidega kuulsaks saanud Sandra Bullock. Režissöör on Susanne Bier, kes muide on esimene naisrežissöör, kes on võitnud kõik kolm, nii Kuldgloobuse, Emmy kui ka Euroopa Filmiauhinna.

"Viies laine" (2016)

Neli süveneva tõsidusega tulnukarünnakut on maailma pea et üleni laastanud. Cassie proovib häviva koduplaneedi rusudes ellu jääda ja teeb kõik, et oma noorem vend päästa. Rick Yancey samanimelise romaani ainetel valminud sci-fi film, mille lavastas J. Blakeson ("Alice Creedi kadumine"). Peaosi mängivad Chloë Grace Moretz ("Kick-Ass", "Carrie", "Kutsuge McCall"), Nick Robinson ("Armastusega, Simon"), Ron Livingston ("Kurja kutsumine") jpt.

"Kena vaikne kohake" (2018)

"Kontorist" tuntud John Krasinski lavastatud õuduspõnevik perekonnast, kes on sunnitud elama haudvaikuses, et vältida ultratundliku kuulmisega koletislike elajate saagiks langemist. Peaosades näeme režissööri Krasinskit ennast, lisaks sellele Emily Blunti ("Saatan kannab Pradat", "Mary Poppins tuleb tagasi"), kes muide on lavastaja abikaasa, ja lapsnäitlejaid Millicent Simmondsit ja Noah Jupe'i.
Kes esimese osa ära vaatas ja kellele selline alternatiivne maailmakäsitlus sümpaatne on, saab alates tuleva aasta aprillist kinos ka "Kena vaikne kohake 2" pilgu peale heita. Kuuldavasti on tegemist sama režissööri ja näitlejatega. Sisu peaks keskenduma sama perekonna, Abbottite edasisele elule ja toimetulemisele hirmsate sündmuste järel. Lisaks sellele saab aimu ülal mainitud koletitest, kes tervet maakera terroriseerivad.