"Sils Maria pilved" ("The Clouds of Sils Maria", 2014)

Cannesis Kuldsele Palmioksale nomineeritud hõrk ja intelligentne prantsuse draama, mille peaosades säravad Juliette Binoche ("Inglise patsient") ja Kristen Stewart ("Videvik"). Keskealisele näitlejannale Mariale tehakse ettepanek taaskord mängida näidendis, mis tast kakskümmend aastat tagasi staari tegi. Kuid kui kunagi kehastas ta noort neiut, kes viis endast tükk aega vanema naisülemuse Helena enesetapuni, siis nüüd peaks ta mängima keskealise Helena rolli. Tegu on valusa meeldetuletusega nooruse kaduvusest ja elu haprusest.

"Silmad taevas" ("Eye in the Sky", 2015)

Ülipingeline põnevik kaasaegsest sõjast. Kolonel Katherine Powell (Helen Mirren, "Kuninganna") juhatab Inglismaalt salajast droonioperatsiooni terroristide tabamiseks Keenias. Tema käsklustele allub ameeriklasest droonipiloot Steve Watts (Aaron Paul, "Breaking Bad"), kelle staap asub Nevada kõrbes ja kes valmistub terroristide pihta tuld avama. Kuid siis selgub satelliitpildi kaudu, et Keenias läheneb rünnatavale majale 9-aastane tüdruk. Tekib küsimus, kas hävitada üliohtlikud terroristid ühe lapse elu hinnaga? Vaata filmi tasuta.

"Vanne" ("The Vow", 2020)

HBO unikaalne dokumentaalseriaal NXIVM nimelisest organisatsioonist, mida juhib salapärane Keith Rainiere ja mille liikmete hulgas on mitmeid tuntud Hollywoody telestaare ja ärihaisid. Pealtnäha tegeleb see rühmitus inimeste harimise ja aitamisega, pakkudes oma jüngritele erinevaid koolitusprogramme ja töörühmasid. Filmitegijad on nähtust isegi nii vaimustuses, et astuvad ka ise organisatsiooni liikmeteks ja värbavad ka oma tuttavaid. Ajapikku koorub välja esmalt uskumatuna näiv tõde, mille hulka kuulub ajupesu, seksuaalne ärakasutamine, liikmete märgistamine ja juba niigi salapärase organisatsiooni sees peituv veel salajasem püramiidskeemi laadne grupp, mis koosneb orjadest ja peremeestest. Kuna filmitegijad olid algselt ise NXIVM'i filosoofiast vaimustunud, siis oli neil salaorganisatsiooni sees unikaalne ligipääs kõigele mis toimus - algsest ülistusfilmist oma suurele juhile, sai aga hoopis ülipõnev lugu organisatsiooni langusest.

"Tee" ("The Road", 2009)

Teisipäeval 29.09, kell 22:00 näeb Inspira telekanalil post-apokalüptilist põnevusdraamat, mis kandideeris 2009. aasta Veneetsia Filmifestivalil Kuldlõvile ja mis põhineb Ameerika kirjaniku Cormac McCarthy ("Ei ole maad vanadele meestele") Pulitzeri preemiaga pärjatud romaanil. Film räägib sellest, kuidas isa ("Sõrmuste isanda" täht Viggo Mortensen) rändab pojaga laastatud maailmas, sest on enesele ülesandeks seadnud viia poeg heade inimeste juurde. Liikudes põlenud maal ja ülirasketes oludes on neil abiks vaid kaks asja: püstol, et end kaitsta kannibalideks muutunud inimeste eest ja lootus, et kusagil on veel alles kaastunne ja headus.