USA loodusfilmide tegija John Chester sai kaks aastat tagasi valmis üle maailma väga palju kiitust pälvinud filmi enda ja oma abikaasa Molly teekonnast mahepõllundustaluni kuumas ja kuivas Californias.

See lugu algas tegelikult võluvast mustast koerast nimega Todd, kes Chesterite Santa Monica korteris haukus ja naabreid häiris. Korteri vahetamise asemel otsustasid John ja Molly aga LA elu selja taha jätta ning osta 80-hektarilise söötis maa, kuhu rajada viljakas, ökoloogiliselt mitmekesine ning täiesti loodussõbralik talu.

Aprikoosi tee talu võlu ja valu täis arengut filmides sai Chester ära kasutada oma metsiku looduse filmimise kogemused makrovõtetest kuni droonikaadriteni. Ekraanil näeb kauneid hetki nii vastsündinud põrsastest, maanduvast kullist, urgu pagevast maost kui ka lummavast maastikust. Tegelikult polnud talu rajama hakates plaani sellest film teha, kuid tele jaoks üles võetud ja väga edukaks osutunud lühifilmid talu loomadest viisid täispika dokfilmi "The Biggest Little Farm" sünnini. Ka selle filmi staarid on loomad.

Inimese ja looduse õnnelik suhe on võimalik

Kui enamik keskkonnast rääkivaid filme põhineb hirmul ning süüdlaseks on suured korporatsioonid ja ohvriks meie koduplaneet, siis režissöör Chester on soovinud oma filmiga läheneda teemale hoopis teisiti, näidates, et ootamas võib olla ka hoopis imeline kogemus ning armastus on edasiviivam jõud kui hirm. Ja kuigi selles loos on nii ilu kui valu, on üldmulje siiski kõige paremas mõttes lustlik ning film sobib vaatamiseks nii viiestele kui sajaviiestele.

Praeguseks toimetab 850 loomaga talus 60 töötajat. Koos kanade, lammaste, partide, veiste ja sigadega kasvab seal tohutu hulk erinevaid viljapuid, ka näiteks avokaadod ja maasikad. Loodus pole muidugi lihtne. Rinda tuleb pista nii kahjurite kui koiottidega ning California puhul varitseb alati ka metsatulekahjude oht. Aga kindlasti on läbielatud raskused muutnud Johni ja Molly unistuse palju elavamaks.

Ajakiri Variety on kirjutanud, et film on justkui värske õhk hingele. Filmiarvustustes on muuhulgas kasutatud väljendeid „meeliülendav", „hariv", „maagiline", „unustamatu", „lüüriline", „elumuutev".

„Meie unistuste talu" linastub 10. oktoobrist vaid kinos Artis. Film on inglise keeles ja eestikeelsete subtiitritega.