Heino Pars oli üks Eesti nukufilmi traditsiooni alusepanijatest, keda tunti ennekõike oma unikaalse maailmatunnetuse ja populaarteadusliku lähenemise poolest. Oma loomingus on ta seigelnud nii putukate kui mesilaste maailmas. Tema kõige tuntumat karakterit - seiklusjanulist operaator Kõpsi on peetud Parsi alter egoks. 13. oktoobril tähistanuks Pars oma 95. juubelit ja selleks puhuks on Telia pannud tema tuntumad teosed oma filmiriiulisse ja lastenurka, et tänapäeva lapsed näeksid, milliste filmidega kasvasid üles nende vanemad, või isegi vanavanemad. Filmide hulka kuuluvad sellised klassikud nagu "Kunksmoor ja kapten Trumm", "Välek Vibulane" ja terve seeria filme, mille peategelaseks on operaator Kõps. Vaata Heino Parsi nukufilme tasuta filmiriiulis ja naudi nostalgiat!

"Prazdnik" ("Праздник, 2019")

Humoorikas ja tabav kodumaine dokumentaalfilm. Juba aastaid toimub Maardu linnas ülipopulaarne "Sorotšintsõ laat". Nikolai Gogoli samanimeliselt jutustuselt nime laenanud laat on ukrainapärane, mahlakas ja tore rahvapidu, mida eestikeelses meediaruumis eriti ei kajastata. Tegu on aga väikelinna elanike jaoks aasta kõige olulisema sündmusega, kus müüakse kõike trussikutest suhkruvatini. Ent laada tipphetk on Miss Maardu valimine, mis toob endaga kaasa hulganisti tragikoomilisi olukordi... Filmi autor on Vladimir Loginov ("Sipelgapesa") ja see võitis 2019. aastal Kultuurkapitali preemia parima dokumentaalfilmi kategoorias.

"Päästke end!" ("Save Yourselves!", 2020)

USA ulmekomöödia. Jack ja Su on Brooklynis elav trendikas paarike. Nagu paljud tänapäeva noored, sõltub nende elu paljuski tehnoloogiast ja telefoni käest ära panemine näib lausa võimatu. Kartes, et lõputu ekraani näppimine võib mõjutada nende omavahelist suhet, lähevad Jak ja Su üksildasse metsamajja, et end offline's välja puhata. Ent vahepeal selgub, et planeet Maa satub rünnaku alla - ja nemad ei tea sellest ilma telefonideta metsas passides muidugi midagi.

"Meelerahu" ("Serenity", 2019)

Põnevusdraama. Baker (Matthew McConaughey, "Elujanu") on kalalaeva kapten, kes elab kenal troopikasaarel rahulikku elu. Kõik muutub aga päeval, mil ilmub välja Bakeri endine kaasa Karen (Anne Hathaway, "Hüljatud"). Naine väidab, et on sattunud vägivaldse mehe ohvriks ning ainus pääsetee on see, kui Baker ta abikaasa endaga kalastama kutsub ja keset merd üle parda viskab. Kapten peab silmitsi seisma moraalsete dilemmadega ja oma musta minevikuga, mida ta on püüdnud unustada. Ta avastab end ühtäkki võimatust olukorrast, kus miski pole enam see, millena näib... Vaata filmi tasuta.

"Ropprikkad" ("Filthy Rich", 2020)

Teleseriaal, mille keskmes on röögatult rikas perekond, kelle peamiseks sissetulekuallikaks on telejutlustamine ja kristlik müügivõrgustik. Kui vananev perepea jääb koos oma noorte kaaslannadega lennukiõnnetuses kadunuks, hakkavad kõik pärijad plaane hauduma ja sepitsema, kuidas võimalikult suur tükk pärandist endale krabada ja perekonna ärid üle võtta. Peaosas särab Kim Catrall ("Sex In the City") Vaata seriaali Telia FOXi äpis