KJ Apa oli parasjagu eneseavastamise reisil mööda Ameerikat, kui filmitegija Adam Mason helistas talle pakkumisega osaleda esimeses koroonapandeemiat kirjeldavas mängufilmis. Tema selleks ajaks veidi käest lastud välimus sobis suurepäraselt režissööri ettekujutusega filmi peaosalisest Nicost, kelle ülesandeks on rindekullerina rattal kaupasid kätte toimetada.

Päev pärast stsenaristi ettepanekut režissöörile selline film koos teha kuulutati välja üleriigiline eriolukord. "Ettepanek tuli üllatavalt vara ja stsenarist oli seda kirjeldades märkimisväärselt erutatud," tunnistab Mason. "Küsisin talt, millest selline elevus, see on ju maailmalõpp!"

Esimese laupäeva lukustatud riigis veetsid nad kahekesi kiirkorras sünopsist kirjutades, seejärel läks kiri teele produtsent Adam Goodmanile, kelle vastus oli lühike: "Hullumeelne idee!" Meeskond sai paika, kuigi kõigi esmareaktsioon juhtuvale oli, et niisugune lukustatud maailm on düstoopia, mitte reaalsus. Filmi naispeaosaline Sofia Carson sai kutse rolli kolmapäeval ning reedel alustati juba võtetega.

Apa tegelane Nico leiab selles maailmas lootust ainult Sara (Sofia Carson) kaudu, armudes temasse vaatamata sellele, et nad kunagi kohtunud pole. "See on düstoopiline, hirmutav maailm, milles elavad justkui Romeo ja Julia, kelle kohtumine pole lubatud," kirjeldab Mason oma filmi.

Võtetega alustati 8.juulil ning ohutuseekirju silmas pidades kolme eraldi tegutseva grupina. Finišini jõuti kõigest 17 päevaga. "See oli ühelt poolt õudne, aga teiselt poolt iga näitleja unistus," lausus Apa.
Filmi esilinastuse kuupäeva pole seni teatatud.