Seda, kuidas näitlejal ootamatusi täis aastaring kulgenud on, mismoodi peaosaks ettevalmistumine toimus ning mida ta ootab teise peaosatäitja Marko Matverega eesootavatelt filmivõtetelt, räägib ta järgnevas intervjuus.

Kevad möödus näitlejal rahulikult, pühendades oma vaba aja kõige olulisemale. „Kevadine ootamatu paus mõjutas selles mõttes pigem positiivselt, et paratamatult kukkus sülle ammu igatsetud aeg olla koos lastega, perega. Sügisel oli hetkeks isegi harjumatu endisse töörütmi naasta. Ei saa öelda, et endiselt väga mõjutaks ja tööpuuduse üle kurta ei saa," kirjeldab Kaspar.

Sügisperioodi võib Kaspari elus aga see-eest nimetada kiireks ja töiseks, sest korraga on käsil mitmed projektid. „Viimasel ajal olen peamiselt hõivatud teatritööga. Äsja esietendus Tšehhovi näitemängul põhinev lavastus "Vanja" ja kohe varsti Voldemar Panso 100. sünniaastapäevale pühendatud kontsertlavastus "Osnap".

"Suuremaid tele-või filmitöid hetkel linastumas pole, aga ise ootan huviga novembri keskpaigas linastuvat Taani filmi "Riders of justice", milles oli õnn ülipisike roll teha. Lavastajaks on suurepärane režissöör Anders Thomas Jensen ("Aadama õunad", "Mehed ja kanad"), " räägib Velberg. Samuti on täies hoos ka „Tulejoonel" sarja võtted, kus režissööriks on Ergo Kuld ja stsenaristiks Martin Algus.

Uue sarja võtted algasid paar nädalat tagasi ning näitlejad veel kohanevad ja elavad rollidesse sisse. Kaspar kehastab ambitsioonikat noort uurijat Mark Viirat, kes kannab endas tänu minevikule mitmeid saladusi. Näitleja kirjeldab oma rolli kui väga põnevat väljakutset, sest sarnast tegelaskuju ta varem mänginud ei ole. „Võtted veel käivad ja roll on kindlasti kujunemisjärgus, kuid nii palju oskan öelda, et tegu on üsna mitmetahulise ja komplitseeritud kujuga," sõnab Kaspar. Selle rolli ettevalmistuses mängisid suurt rolli julgeolekutöötajad, kes vaatas teksti üle pilguga, et see tõesti veenev oleks. Peamiselt keskendus Kaspar võteteks ettevalmistamisel tekstiraamatutesse ja stseenidesse süvenedes. Osa infot tuli näitlejal ka ise juurde küsida ja lugeda, et oma roll veelgi tõepärasemalt välja mängida.

Kassi ja hiire mäng

Sarja tegevustik keskendub kahele peategelasele: 57-aastasele Afganistani sõja veteranile Jakobile (Marko Matvere), kes hakkab omal moel „paremat ilma" looma ning 35-aastasele tippuurijale Mark Viirale (Kaspar Velberg), kes tema plahvatusohtlikutele tegudele punkti peab panema.

Peaosatäitjad pole varasemalt koos mänginud, kuid Kasparile oli potentsiaalne koostöö Markoga üheks oluliseks faktoriks rolli vastuvõtmisel. „Markoga ei ole õnnestunud veel üheski varasemas projektis kohtuda. Paaril korral on see peaaegu küll juhtunud, aga noh, "peaaegu" ei loe. Olen rõõmus. Kui mulle osa pakuti, oli tema osalus üheks oluliseks argumendiks "jah" öelda," räägib Kaspar.

Kaasahaarav Elisa põnevussari „Tulejoonel" esilinastub juba novembri lõpus Pimedate Ööde filmifestivali raames ning Elisa Huubi jõuab sari detsembris.