Agatha Christie krimimüsteeriumite stiilis põnevik "Tõlkijad" on film üheksast tõlkijast, kes satuvad maailmakuulsat raamatut tõlkides tõelisesse luupainajasse. Üheksa tõlkijat, kes palgatakse tõlkima bestselleri triloogia pikisilmi oodatud viimast raamatut, on suletud luksuslikku punkrisse. Kui aga eriti salajase käsikirja 10 esimest lehekülge internetti jõuavad, muutub unistuste töö luupainajaks - varas on ilmselt üks nende seast ja kirjastaja (Lambert Wilson) on valmis tegema sõna otseses mõttes kõike, et paljastada reetur.

Samanimelise raamatu ainetel ("Lincolni mõrvamine") valminud tõsielu film, mis toob vaatajate ette loo sellest, kuidas tapeti Abraham Lincoln, USA 16. president. 1865. aasta aprill. Kõigest üks lask. See oli ühe palgamõrvari otsus tappa türann, kui ta USA presidendi poole lasu teele saatis. See Ameerika ajaloo kõige šokeerivam kuritöö muutis nende ühiskonda igaveseks.

Elisa Huubi lisandus Lutheri 5.hooaeg: Kuldgloobuse ja Ekraaninäitlejate Gildi auhinna võitja Idris Elba naaseb oma kuulsasse rolli, mille lõi Emmyle nomineeritud stsenarist Neil Cross. Kui Londoni varjudest ilmutab end uus õudusunenägu, peab John Luther taas silmitsi seisma inimkonna kõige pahelisema poolega. Kohutavate tapmiste jada muutub aina jultunumaks ning Luther ja tema uus paariline, uurija Catherine Halliday, peavad lahti harutama valevihjete sasipuntra, millega üritatakse varjata kirjeldamatult kohutavaid tegusid. Juhtum viib Lutheri tõelisele kurjusele lähemale, kui ta kunagi olnud on, ja sunnib teda vastumeelselt enda mineviku varjudega silmitsi seisma. Tulejoonele naastes peab ta otsustama, keda kaitsta ja keda ohverdada. Igal juhul muudab John Lutheri järgmine käik teda igaveseks.