Rahvusvahelises filmiprojektis „Diana" kohtuvad noored ambitsioonikad (filmi)kunstitudengid Suurbritannia Solent Ülikoolist, TÜ Viljandi Kultuuriakadeemiast, BFMist ja Eesti Kunstiakadeemiast, jagamaks näpunäiteid, peegeldamaks kõrgkoolides õpitut, kinnistamaks argielus omandatut ja rakendades tarvilikku elamuskogemust järgnevates töödes.

Koos kulgetud aja ja õhinapõhise koosloome märgiks valmib konkurentsivõimeline lühifilm Dianast - neiust, kes teiste alalõpmatu survestamise tõttu ja katkematu siseheitluse sunnil on ümbritsetud läbitungimatuna näivast udust, kahtlusi-kõhklusi täis teadmatusest oma sihi ja tuleviku osas.

„Lõpufilmi tegemine vaieldamatult kõige armsamas paigas, kodumaal oli algusest peale vankumatu otsus - siinne müstilisus, vahelduslikkus ja jõudsalt arenev filmiskeene loovad soodsa keskkonna oma visiooni realiseerimiseks. Ja kui juba Eestis toimetada, siis kindlasti ühes meeletult andekate loomeinimestega, kohalike ja välistudengitega, kelle avar mõttemaailm, erinev kultuurilis-akadeemiline taust ja nõtke käekiri kingib Dianale lumma," sõnab projekti initsiaator ja lühifilmi režissöör Karoliina Varret.

Filmivõtted toimuvad tuleva aasta 25. jaanuarist 30. jaanuarini Tallinnas, peamiselt Lasnamäel, mille paneelmajade mõneti piirav massiiv on absoluutses kooskõlas kitsikuses oleva neiu looga.

Protsessi sujuvaks kulgemiseks algatati muuhulgas Hooandjas projekt, et noorte toimetamisest innustatud huvilised saaksid ettevõtmisele oma panuse anda. Kõiki toetajaid premeerib tänulik meeskond Stillabunti kaasabil filmimeenetega. Hooandja veebilehel on võimalik hoogu lisada kuni 10. detsembrini.

Filmi „Diana" režissöör, stsenarist ja produtsent on Karoliina Varret ning kaasautor ja operaator Alex Tervinsky. Solenti Ülikooli tandemi kaastudengitest monteerib filmi Linda Siksna Lätist ja helindab Leonard Filip Rumeeniast. Kunstnikuks on äsja tudengifilmi Oscari pälvinud BFMi filmi „Mu kallid laibad" kunstnik Kätlin Loomets. Nimitegelast kehastab ETV seriaalist „Miks mitte?!" tuntud ja praegu TÜ VKAs näitlejakutset omandav Pirte Laura Lember. Lühifilm esilinastub 2021. aasta suvel Sõpruse kinos.