„Deadpool" (2016)

Selle superkangelaste žanrit pilava filmi kangelane on palgasõdur Wade Wilson (Ryan Reynolds), endine eriüksuslane. Kui selgub, et tal on surmav vähkkasvaja, nõustub ta osalema ülisalajases katses, mis võib ta keha terveks ravida. Kui nurjatu teadlane Ajax (Ed Skrein) viib läbi protseduuri, mis annab Wade'ile tervendavad võimed, ent moonutab ta näo, kujundab ta endast teravmeelse, liibuvas kostüümis antikangelase nimega Deadpool. Koos mutantidest liitlastega tahab ta kätte maksta neile, kes kõige eest vastutavad.

Osades: Morena Baccarin, Ryan Reynolds, T.J. Miller

Režissöör: Tim Miller

„Deadpool 2" (2017)

2016. aastal said maailma kinosõbrad tuttavaks Marveli universumi kõige omapärasema antikangelasega. Selleks on endine eriväelane ja palgasõdur Wade Wilson (Ryan Reynolds), kellest äärmuslike ja ta välimust pöördumatult moonutanud eksperimentide tagajärjel sai surma külvav ja kontrollimatult teravmeelitsev üliinimene Deadpool. Nüüd on Deadpool tagasi! Olles hädavaevu üle elanud sõraliste eluohtliku rünnaku, asub moonutatud välimusega sööklakokk (Wade Wilson) täitma oma unistust saada Ebbingi kuumimaks baarmaniks, õppides samas elama ilma maitsmismeeleta. Selleks, et oma ellu uuesti vürtsi saada, peab Wade võitlema ninjade, yakuza kõrilõikajate ning seksuaalselt aktiivse koertekarjaga, rännates mööda maailma, avastamaks perekonna, sõpruse ja maitse tähtsus - ning teenimaks välja oma kohvitassil seisev tiitel "Maailma parim armastaja".

Osades: Morena Baccarin, T.J. Miller, Josh Brolin, Terry Crews, Julian Dennison, Ryan Reynolds, David Leitch, Matt Damon, James McAvoy, Bill Skarsgård, Karan Soni, Zazie Beetz, Nicholas Hoult, Brad Pitt

Režissöör: David Leitch

„Tulnukas: covenant" (Alien: covenant, 2017)

Kosmoselaev Covenant on teel planeedile Origae-6, mis asub galaktika teises servas. Meeskonna ülesandeks on luua seal inimkonna jaoks baas. Ent asjad lähevad viltu, kui nad on sunnitud tegema rikke tõttu hädamaandumise planeedil, kus on palju puid ja suuri mägesid. See lummava loodusega maastik võiks olla baasi loomiseks arvestatav alternatiiv. Ent selles paradiisis elab müstiline oht, mis võib nad hävitada. Kui neile jahti pidama hakatakse, nuputavad nad meeleheitlikult, kuidas põgeneda.

Osades: Michael Fassbender, Billy Crudup, Demian Bichir, Danny McBride, Katherine Waterston

Režissöör: Ridley Scott

„Avastamata arvud" (Hidden figures, 2016)

Kui USA Nõukogude Liiduga võidu inimest kosmosesse saata üritas, avastas NASA ootamatud anded ühe afroameeriklastest naismatemaatikute grupi näol. Nad olid ühe USA ajaloo vägevaima operatsiooni ajudeks. Nendest „inimarvutitena" tuntud naistest kolme uskumatul, ent tõesel elulool põhinevas filmis jälgime nende naiste tegevust, kui nad NASA-s teiste oma aja geeniuste kõrval kiiret karjääri tegid. Nende ülesandeks oli arvutada astronaut John Glenni orbiidile saatmisega seonduvat, et garanteerida ta ohutu naasmine. Dorothy Vaughan, Mary Jackson ja Katherine Johnson ületasid kõik soo, rassi ja elukutsega seotud piirid ning nende andekus ning soov suurelt unistada - teha seda, mida inimsugu pole seni suutnud - kinnistas nad kindlalt USA ajalukku kui tõelised Ameerika kangelased.

Osades: Taraji P. Henson, Kirsten Dunst, Janelle Monáe, Kevin Costner, Octavia Spencer

Režissöör: Theodore Melfi