“Viimased” (“Viimeiset”, 2020

Stiilne põhjamaine vestern, mille Eesti esitas ka oma ametlikuks rahvuslikuks kandidaadiks Oscarite võidujooksul. Filmi tegevus toimub Lapimaa tundras ja selle peategelane on noor kaevur Rupi (Pääru Oja, "O2"), kes loodab peagi kodukandist jalga lasta. Ta armub aga oma sõbra naisesse Riittasse (Laura Birn, "Puhastus"), kellele viskab silma ka maniakaalne kaevandusboss Kari (Tommi Korpela, "Mehe töö"). "Viimased" valmis Eesti, Soome ja Hollandi koostöös, selle lavastas tunnustatud režissöör Veiko Õunpuu ("Sügisball").

"Staten Islandi kuningas" ("The King of Staten Island", 2020)

Südamlik draamakomöödia, mille autor on üks komöödiamaailma säravamaid tegijaid Judd Apatow ("Kõht ette!"). Scotti (Pete Davidson, "Nagu hunnik õnnetust") tuletõrjujast isa suri, kui poiss oli seitsmene. Nüüd on ta 20-ndates eluaastates nooruk, kes tegeleb kanepi suitsetamise ja inetute tätoveeringute loomisega. Scotti ambitsioonikas noorem õde läheb ülikooli, ent näib, et tema jääb igavesti koos emaga elama. Kui Scotti ema hakkab aga kohtamas käima tuletõrjujast Ray'ga (Bill Burr, "Põrgulik kohting"), muutub noormehe elu igaveseks.

"Kuuba võrgustik" ("Wasp Network", 2020)

Veneetsa filmifestivalil Kuldlõvile kandideerinud põnevusdraama, mille ühes peaosas särab alati võluv Penélope Cruz ("Valu ja hiilgus"). Tõestisündinud loost ainest saanud filmi tegevus viib vaatajad 1990. aastate alguse Havannasse. Kuuba piloot René González (Edgar Ramírez, "Kuld") varastab lennuki ja põgeneb Kuubalt, hüljates oma naise ja lapse. Ta alustab Miamis uut elu. Peagi jõuavad sinna teisedki Kuuba põgenikud ja luuakse spioonide võrgustik, mille eesmärk on terroristlikesse Castro-vastastesse organisatsioonidesse infiltreeruda.

"Perekond" ("The Family", 2013)

Musta huumoriga vürtsitatud märulikomöödia, mille lavastas Luc Besson ("Viies element"). Kuulsasse maffiaklanni kuuluv Manzoni perekond saadetakse tunnistajakaitseprogrammi käigus USA-st Prantsusmaa väikelinna. Kahjuks ei suuda isa Fred (Robert De Niro, "Taksojuht"), ema Maggie (Michelle Pfeiffer, "Ohtlikud suhted") ega ka nende lapsed end normaalselt üleval pidada ja satuvad pidevalt kõikvõimalikesse jamadesse. Kuna perekonda saadavad plahvatused, tülid ning väljapressimis- ja vägivallajuhtumid, siis õnnestub maffial välja uurida, kus nad redutavad. Vaata filmi tasuta.

"Päikesest pimestatud" ("A Bigger Splash", 2015)

Neljapäeval 19.11 kell 22:00 näeb Inspira telekanalil Veneetsia filmifestivalil Kuldlõvile kandideerinud stiilset draamat. Itaalia väikesaarel puhkavad rokkstaar Marianne (Tilda Swinton, "Armastajate igavene elu") ja tema mees, režissöör Paul (Matthias Schoenaerts, "Raha"). Neile saabub külla vana sõber Harry (Ralph Fiennes, "Schindleri nimekiri"), kellega on kaasas tema seksikas noor tütar (Dakota Johnson, "50 halli varjundit"). Lõbusana alanud külaskäik toob pinnale vanad kired, armukadeduse ja pinged, mis võtavad ajapikku üha ohtlikumad mõõtmed.