"Mingit erilist tähistamist ei ole, võtan maski eest ja annan talle musi!" naljatas Catherine meedias.

Armulugu algas filmi "Zorro mask" võtetel 1998. aastal, kui Douglas ekraanipartnerist otsemaid lummatud oli. "Kas sa tead, et minust saab sinu laste isa?!" küsis ta otsekoheselt. Mehe võrgutajakuulsus tekitas Catherine`is esialgu tõrget, kuid pidevad lillekimbud ja kohtingukutsed sulatasid viimaks ka tema südame. Michael pidas laste osas sõna: paaril on praeguseks 20-aastane poeg Dylan ja 17-aastane tütar Carys.

18.novembril aastal 2000 pani Michael oma tulevasele naisele hotellis New York Plaza teemantsõrmuse sõrme. Luksuslikul peol osales suur osa Hollywoodi toonastest staaridest. Vaatamata sellele, et tollal 56-aastase Douglase ja 31-aastase Zeta Jonesi abieluõnnele pikka iga ei ennustatud, on paar üksmeelselt seljatanud terve seriaalitäie raskusi. Peaosalised ise on öelnud, et õnneliku kooselu saladus on partneri erinevuste aktsepteerimine ja saladuste puudumine.

2010. aastal diagnoositi Michaelil kaugele arenenud kõrivähk. Mees tuli välja hulljulge väitega, et selle on põhjustanud tema kiindumus oraalseksi. Hiljem vabandas ta selle väljaütlemise pärast. Et mehel on raske end näitlejannade seltsis vaos hoida, oli avalik saladus ning Michael ise tunnistas, et on seksisõltlane pärast seda, kui tema esimene abikaasa Diandra Luker temast lahutas.

2011. aastal nendis Catherine omakorda, et tal on diagnoositud nii depressioon kui bipolaarne häire, mis teda kahel korral haiglasse on viinud. Ta viitas ka, et oma süü on selles abikaasa poolt avalikkuse ees tehtud pentsikutel avaldustel. Lisaks ilmnesid probleemid Michaeli esimesest abielust pärit poja Cameroniga, kel oli sekeldusi nii narkootikumide kui kohtuga.

Abielukriisi lapiti mitme aasta jooksul terapeutide abiga ning 2014. aastal väljus paar sellest tugevamana kui kunagi varem. "Mul on õnn olla abielus oma parima sõbraga, kellega koos läbi minna nii heast kui halvast," lausus Catherine. Võibolla pole juhus seegi, et nii Catherine kui Michael on sündinud samal kuupäeval, 25. septembril - lihtsalt 25-aastase vahega.

Veebruaris tuli perel hüvasti jätta Michaeli isa Kirk Douglasega, kes lahkus 103-aasta vanusena. Michael näeb aga võimalikku dünastia näitlejapotentsiaali oma lastes. "Maailmal tuleb kaheks uueks Douglaseks valmis olla!" kinnitab ta.

Jätkuva harmoonia tunnistajaks on igal suvel Mallorca elanikud; just seal tavatseb paar alati puhata.