Maailmas möllav pandeemia ei jäta kahjuks puutumata ka kodumaiseid näitlejaid. Eelmisel nädalal sai positiivse testi vastuse ka Liis Lass, kes tunneb end õnneks iga päevaga üha paremini. „Olen endiselt kodus karantiinis ja pole veel perearstilt "linnaluba" saanud, aga raskem osa haigusest on seljatatud,“ räägib näitleja.

Lisaks hetkeks pausile pandud etendustele Linnateatris on näitlejal käsil mõned ettevõtmised ka väljaspool teatrit. Hiljuti võttis Liis vastu rolli uues Eesti põnevussarjas „Tulejoonel,“ mille võtted parasjagu käivad, kuid stseenid, kus Liis üles pidi astuma, lükati veidi edasi.

Väljakutse maskuliinses valdkonnas

Hoolimata sellest, et Liisi stseene lükati pisut edasi, ilmub „Tulejoonel“ sari siiski õigeaegselt ning plaanid suudeti kiirelt ümber mängida: Liisi stseenid filmitakse siis, kui ta on terveks saanud. Näitleja mängib sarjas väljakutseterohket karakterit, kelleks on KAPO IT-spetsialist Eva Kollo. „Minu tegelaskuju on tööalaselt pidevalt meeste seltskonnas, seega ilmneb tema olekus ja hoiakus teatav enesekehtestamine, et ellu jääda. Eraelus on ta omadega üsna tupikus ja kuna ta ei suuda olukorrast väljapääsu leida, siis teeb ta päris palju halbu valikuid, et n-ö "lõksus oleku tunnet" leevendada. Evat otseselt plahvatusjärgsetel sündmusplatsidel me ei näe, seega ma ei pea liiga palju näitlejana pabistama, et kas hoian relva õigesti käes. Pigem püüan leida sellisel alal töötava inimese mõtteviisi,“ kirjeldab Liis.

Karakteri allhoovused peavad jõudma publikuni

Rolli sisseelamiseks andis Liisile palju juurde tema kostüümiproov. „Kostüümikunstikuga kostüüme proovides saabub tihti mingi uus selgus, kes see tegelane on,“ kirjeldab näitleja. Nagu enne võtteid ikka, keskendus ka Liis peamiselt stsenaariumi läbitöötamisele ning fantaseerimisele, kuidas ta võtteplatsil oma karakteriks kehastub. Tegelikkus selgub aga siiski võtteplatsil, kui kõik näitlejad on oma kohtadel ja päriselt filmima asutakse. Suurimaks väljakutseks peab näitleja selle rolli puhul seda, et tegelaskuju iseloom ja tema otsuste tegemise põhjused jõuaksid publikuni. „Väljakutse on esile tuua karakteri allhoovused, et me mõistaksime tema valikuid ja need ei jääks pealiskaudseks hinnanguks,“ kirjeldab Liis.

Lisaks telesarja võtetele on Liisil hetkel pooleli ka ENSV sarja uued võtted ning ettevalmistused suvel esietenduvale rockooperile "Johnny". Kuigi linastus on alles uuel aastal, ootab näitleja väga ka mängufilmi „Soo“ ekraanile jõudmist. Niisamuti nagu sarja „Tulejoonel“ on ka Oskar Lutsu „Soo“ loomise esirindel legendaarne duo režissöör Ergo Kuld ja stsenarist Martin Algus.

Kaasahaarava põnevussarja "Tulejoonel" esimene osa linastub novembris Pimedate Ööde Filmifestivalil. Elisa Huubi klientideni jõuavad esimesed osad aasta lõpus. Sarja režissööriks on Ergo Kuld ning stsenaariumi kirjutas Martin Algus. Lisaks Marko Matverele ja Kaspar Velbergile teevad sarjas kaasa Sten Karpov, Liis Lass, Saara Pius, Karin Tammaru jt tuntud Eesti näitlejad.