"November" (2017)

Fantaasiafilm, mis võitis mainekal Tribeca filmifestivalil parima operaatoritöö preemia ja tegi kinolevi ka USAs. Andrus Kivirähki kultuslikul bestselleril põhinevat "Novembrit" võib kirjeldada kui lummava pildikeelega muinasjutufilmi täiskasvanutele, kus saavad kokku must huumor ja romantiline armastus. Filmi tegevus toimub paganlikus Eesti külas, kus ahned ja juhmid külaelanikud pistavad rinda nii Katku, Vanapagana kui krattidega. Loo peategelane on noor talutüdruk Liina, kes on lootusetult armunud külapoiss Hansu. Hansule on aga silma jäänud hoopis imekaunis mõisapreili. Lisaks nõuab Liina isa, et neiu läheks naiseks ropu suuvärgiga Endlile... "Novembri" lavastas Rainer Sarnet, operaatoritöö tegi Mart Taniel, filmis mängivad Rea Lest, Jörgen Liik, Arvo Kukumägi, Meelis Rämmeld, Katariina Unt ja Taavi Eelmaa.

"Kolm reklaamtahvlit linna servas" (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri", 2017)
Kahe Oscari ja nelja Kuldgloobusega pärjatud krimidraama. Mildred Hayes (Frances McDormand, "Fargo") on ema, keda ajab marru tema kodulinna politsei tegevusetus. Mildredi teismelise tütre mõrva uurimine pole kuhugi välja viinud. Naine rendib maantee ääres kolm reklaamtahvlit ja kirjutab sinna kohalikule politseile väljakutsuva sõnumi. Kui asjasse sekkub rassistlik ja vägivaldne abišerif Dixon (Sam Rockwell, "Kuu"), muutub sitke Mildredi vastasseis kohaliku korrakaitsega veelgi tuleohtlikumaks... Teistes osades Woody Harrelson ("Sünge juhtum"), Caleb Landry Jones ("Kao ära") jt.

"Lugude lugu" ("Tale of Tales", 2015)

Cannes'is Kuldsele Palmioksale kandideerinud fantaasiadraama. Loo aluseks on Itaalia 17. sajandi muinasjutud, milles leidub nii jubedat julmust kui üllatavat absurdihuumorit. Filmis põimuvad omavahel kokku kolm lugu. Ühe peategelane on meeleheitlikult last sooviv kuninganna (Salma Hayek, "Desperado"), teise kangelane on hiigelkirpu armunud kuningas (Toby Jones, "Näljamängud") ning kolmanda keskmes on ihar valitseja (Vincent Cassel, "Must luik"), kes on pimesi armunud kaunihäälsesse neidu, adumata, et ilusa hääle taga on peidus hoopis keegi teine.

"Sistersi vennad" ("Les frères Sisters", 2018)

Auhinnatud krimipõnevik. Vesterni võtmes lahendatud loo tegevus leiab aset Oregoni osariigis aastal 1851. Vendadepaar Eli ja Charlie Sisters on kurikuulsad palgamõrvarid. Nad peavad üles otsima ja maha lööma kullakaevaja Hermann Kermit Warmi, kes varastas nende bossi tagant. Kuid ootamatult hakkab üks vennakestest oma karjäärivalikus kahtlema ning see lööb kõik nende senised plaanid sassi... Filmi peaosades mängivad sellised staarid nagu Joaquin Phoenix ("Jokker"), John C. Reilly ("Kasuvennad"), Jake Gyllenhaal ("Vasakukäeline") ja Riz Ahmed ("Venom") jt.

"Ema" (2016)

Draama, mida pärjati PÖFFil parima Eesti filmi auhinnaga ja mille Eesti esitas ka 2016. aastal Oscari kandidaadiks. Põnevikuline lugu jutustab salapärase tulistamise tagajärjel koomasse langenud täiskasvanud poja Lauri (Siim Maaten, "Taarka") ja tema eest hoolitseva ema Elsa (Tiina Mälberg, "Mehetapja / Süütu / Vari") loo. Kuna nende kodupaigaks on rahulik Eesti väikelinn, üritavad kõik kohalikud noormehega juhtunud mõistatust lahendada. Kodus rängalt haiget poega hooldav naine peab toime tulema nii politseiuurimisest tuleneva pinge kui uksest sisse voorivate Lauri lähedastega, kellest igaühega näib olevat seotud mõni saladus.