"Kui 2020 algas, siis teadsid kõik, mis Hiinas toimuma on hakanud. Peagi oli kaos haaranud kogu maailma. Minul aga hakkasid mälestustes kellukesed helisema," tõdes Law, vahendab Hollywood Reporter.

"Mäletan, et filmiga käis kindlasti kaasas tunne nagu kogu olukord võiks kunagi päriselt sündida. Teadlased, kes filmi autori ja režissööriga võtteplatsil koostööd tegid, olid äärmiselt kogenud inimesed ning teadsid, mida oodata. Nad kõik kinnitasid, et midagi sellist juhtub kunagi ka päriselt, küsimus oli lihtsalt, et millal ja kus," selgitas Law hiljuti antud intervjuus.

Näitleja sõnul oskasid teadlased tulevikku suisa nii täpselt kirjeldada, et kõik tunduski täiesti loogilise jätkuna. Täna tunnistab ta, et kogu olukorrale tagasi mõelda on natuke isegi hirmutav ja kõhe.

Filmi "Nakkus" keskmes leidsid tervishoiutöötajad, poliitikud ja tavakodanikud end ootamatult pandeemia keskmest. Ajal, mil laborites nähti kurja vaeva, et ravi või vaktsiini välja töötada, pidid inimesed andma endast kõik, et viiruse levikut võimalikult palju takistada. Filmis sai nakkuse levik alguse, kui pereema naasis Hong Kongis toimunud ärireisilt ning peagi ootamatult suri.