Peale neljanda hooaja algust on ajaloolased ja poliitikud hakanud nõudma, et Netflix paneks kindlalt paika, kas tegu on väljamõeldise või ajalooga, vahendab NBC News.

"See on lihtsalt ebatäpne, ilmselgelt ebatõene, kuid samuti ohtlik, eriti ohtlik Briti põhiseadusele," rõhutas ajaloolane Andrew Roberts.

Ka erinevate arvustajate sõnul sulandub telesarjas tõde ja ilukirjandus liigagi realistlikult ühte, mistõttu on kohati probleeme tegeliku olukorra mõistmisega.

Teisalt on "Kroonil" aga ka positiivne mõju. Nimelt andis Meghan Markle'i ja prints Harry lahkumine kuninglike mainele korraliku põntsu, mida just selle telesarjaga nüüd parandada on saanud.

Ajaloolase sõnul ei anna see aga leevendust võimalikult kahjule. "Ebatäpsused on eriti ohtlikud, sest inimesed usuvad neid."

Neljanda hooaja keskmes on prints Charlesi ja printsess Diana omavaheline läbisaamine. See aga tähendab, et kuninglikud ei ole alati kõige paremas valguses, mis toob kaasa troonipärija ja tema abikaasa liigse kritiseerimise.

"Camilla lootused kuningannaks saada on tõsises ohus, sest telesarjas on teda kujutatud kui õelat ja tundetud naist. Tegelikkus on aga täpselt vastupidine," toob Roberts välja.

Telesarja näitlejate sõnul on oluline meeles pidada, et tegu ei ole dokumentaaliga, mida ka Netflix rohkem rõhutada võiks. "Need on kaks väga erinevat asja," pani kõigile südamele kuninganna õde mängiv Helena Bonham Carter.