Võtetel võetakse viiruse tõttu päev korraga

Enamus maailma riikides on sarjade ja filmide võtted tänaseks ära keelatud, Eestis aga lubatakse õnneks veel väärt sisu edasi toota. Loomulikult tuleb järgida rangeid ohutusnõudeid ja kanda isikukaitsevahendeid. Tootmisjuht Ervin Rootsi sõnul on sellest hoolimata tegemist teistmoodi argipäevaga. "Viimasena käsil olnud projekti põnevussarja "Tulejoonel" võtetel täitsime hoolega kõiki hügieeninõudeid. Meil olid platsil olemas desinfitseerimisvahendid ja maskid. Olime ka kõikidele südame peale pannud ja soovitanud, et võtteperioodil hoiaksime enda tervist ja pigem loobuksime rahvarohketest üritustest," lisab Ervin.

Kahjuks aga ei läinud asjad suurest planeerimisest ja ettevaatlikkusest hoolimata takistusteta. Nimelt haigestus sarjas IT-spetsialisti rolli mänginud Liis Lass keset võtteperioodi koroonaviirusesse. Õnneks ülejäänud võttemeeskonnaga ta kokku ei puutunud ja olukorrale leiti kiirelt lahendus. "Liis on mega andekas näitleja ja väga kahju, et võtted temaga nii lühikeseks jäid. Kuna mõned stseenid olid temaga juba varasemalt ära filmitud, pidi režissöör koos stsenaristiga tema osaluse natuke ümber mängima. Eks seda näete juba sarjas ise, kuidas seda tehti," räägib Ervin.

130 kilomeetrit tunnis Laagna teel

Sarja- ja filmivõtted on ootamatusi täis ja tihti tuleb ka tootmisjuhil endal käed külge panna. "Üks huvitav olukord oli see, kui panime kinni Laagna tee, et teha tuletõrje-, kiirabi- ja politseiautodega kihutamist. Seal pidi meie Kapo uurija Mark ehk Kaspar Velberg kiiresti autoga mööduma politseiautost. Kuna tegu oli päeva kõige viimase stseeniga ja asi toimus südaööl, siis väsimus oli märgatav ja näitleja sõit oli selline pigem rahulikum," kirjeldab Ervin olukorda ning lisab, et pärast paari korda proovimist andis režissöör hoopis talle võimaluse kihutamise stseen ära teha. "See oli vast minu jaoks kõige huvitavam kogemus, sest sain tõesti sõita 130km/h politseiautost mööda. Sellist võimalust ei juhtu väga paljudega," meenutab Ervin.

Ohutud plahvatused Lasnamäel

Kuna sari räägib loo elus pettunud pommimehest, siis tuli loomulikult filmida ka palju plahvatusi ja väikese ettevalmistusajaga oli meeskonnale üsna suur väljakutse kõik sellega seonduv ära korraldada. "Ühes stseenis lasime õhku vana kioski ja kuna režissööril Ergo Kullal oli kindel nägemus, et see võiks juhtuda Lasnamäel, siis esimese asjana tuligi Lasnamäe linnaosavalitususelt nõusolek saada. Õnneks saime selle kiirelt - eeldusel, et ikka kõik käib ohutult ja annaksime erinevatele õigusorganitele teada ning ka teavitaksime kohalike Lasnamäe elanikke. See viimane oli päris aeganõudev, kuna teavitada oli vaja rohkem kui 30 kortermaja ehk üle 100 paraadna ja seda kõike ühe päevaga," kirjeldab Ervin sagimist täis päeva.

Lõpptulemusega rahul

"Tulejoonel" sari esilinastus novembri lõpus PÖFF’il ning Ervini sõnul on tagasiside siiani olnud väga positiivne. Lõplikku versiooni kõikidest osadest pole tootmisjuht veel näinud, kuid sisetunne on tal filmitud materjali põhjal hea. Sari jõuab Elisa Huubi vaheldusel vaatajateni juba 11.detsembril. Tootmisjuht paneb kõigile südamele, et sarja eesmärk ei ole kedagi õhutada kuritegevusele ning ta loodab, et keegi ei võta sarja tegevustikust õppust. "Küll aga soovitan sarja vaadata kõigile, kellele meeldib närvikõdi ja põnevus," lisab ta.