Karismaatiline 47-aastane brasiillane on nii USAs kui ka Brasiilias kohtusse kaevatud endiste koostööpartnerite poolt, kelle sõnul on Teixeira neid petnud, oma tegemisi varjanud ja Ponzi skeemiga raha kuritarvitanud, vahendab The Hollywood Reporter.

Teixeira on Brasiilia filmitööstuse kullatera, kes süüdistuste kohaselt kasutas oma skeemides rikkaid Brasiiliast pärit investoreid. Teixeira soovitas neil rahaliselt toetada ettevõtet RT Features. Investorid panustasid firmasse 16 miljoni dollariga, millest enamik on tänaseks teadmata põhjusel kadunud.

Teixeira väitis Brasiilia kohtus, et süüdistused ei ole asjakohased, sest puuduvad piisavad asitõendid. Ka USA kohtule esitatud süüdistusele kavatseb ta teise süüdistuse vastu esitada.

Produtsendi hagejateks olid Luiz Mussnich ning Brasiilia panga Central Bank endine president Francisco Grosi poeg Carlos Gros.

Mussnich kohtus Teixeiraga 2009. aastal, kui produtsent oli veel abielus Brasiilia ühe jõukaima mehe lapselapse Maria Raduanga. Just tänu sellele sattus ka Teixeira nii kõrgesse seltskonda, kus Mussnich tema juttu liiga kergeusklikult uskuma jäi. "Ma olin lihtsalt lummatud, sest ta rääkis filmimaastikust nii tohutu kirega. Just seetõttu arvasin, et on hea mõte klientidele pakkuda võimalust ka filmindusse investeerida."

Klientide investeeritud summad jäid 10 000 ja 200 000 USA dollari vahemikku. Mussnich ise panustas 350 000 USA dollarit ning tema õemees (Carlos Gros) pani mängu uskumatud ligi 3 miljonit USA dollarit.

Aastad möödusid ja investeeringutest polnud midagi kuulda. "Mul hakkas kergelt ebamugav tunne tekkima. Polnud ühtegi uudist, ühtegi raamatupidamist, mitte ühtegi uut koostöö kokkulepet. Lõpuks otsustasin teda survestama hakata." Sellest olenemata olid meeste suhted aga endiselt head. Koos käidi isegi Oscarite galal, kui "Kutsu mind oma nimega" auhinna võitis.

Just sealt olid 7 investorit lootnud oma raha tagasi saada, kuid jäid sellest hoopis täiesti ilma. Edasi läks asi juba kiiresti kohtusse. Selgus, et mingi osa investeeringutest oli Teixeira välja petnud väitega, et raha läheb filmile, mille meeskond seda kunagi tegelikult ei näinud.