Hiljuti esitatud kõnes tõi näitlejanna Angelina Jolie välja, et kuigi jõulud on hubased ja maagilised pühad, siis leidub üle maailma hulganisti naisi, kes aasta oodatuimat perioodi hoopis kardavad. Nimelt on tõuseb koos jõulutundega ka koduvägivalla juhtumite arv, vahendab Fox News.

"Rääkige kellegagi," andis Jolie naistele nõu. "Otsige omale liitlaseid. Hoidke kriisiolukordadeks ühendust ja hakake omale võrgustikku looma ja ka teiste teadlikkust tõstma. Näiteks leppige sõprade kokku üks sõna, mida ohuolukorras märkamatult kasutada saate."

Jolie tõdeb, et kuigi tema võib naistele nõu anda, siis ometi on kurb tõdeda, et kõik pereliikmed ei pruugi alati toetavaks jääda. "Ei saa loota, et kõik sõbrad või lähedased su juttu usuvad ja toetavad," selgitas näitlejanna. "Tihemini on hoopis võõrad need, kes abi annavad. Olge ettevaatlikud, sest ainult teie ise teate, millises ohus te olete. Seni, kuni omale toetajaid ei leia, võib ennast lausa tapvalt üksikuna tunda."

Organisatsiooni Un Women kohaselt koges eelmisel aastal lähisuhte vägivalda 243 miljonit naist. Vähem kui 40% neist aga teavitab juhtumist ka kellelegi teisele.

Just seetõttu pani Jolie ka teistele südamele, et silma ja kõrvad peab lahti hoidma. "Kui sul on kasvõi korraks peast läbi käinud, et kuskil peres võib vägivald olla, siis proovi end nende lähedal hoida. Tee selgeks, et sa oled toeks ning igati valmis aitama."