"Punane Joan" ("Red Joan", 2018)

Draama, mis on inspireeritud tõestisündinud loost. Haritud ja intelligentne inglanna Joan Stanley (Judi Dench, "Armunud Shakespeare") oli oma vaadetelt kommunist. Ta töötas Briti valitsuses, end samas spioneeris KGB heaks. Naine edastas muuhulgas Venemaale brittide aatompommi saladused, mis aitas idal läänele aatompommi arenduses järele jõuda. Joan võeti vahele alles siis kui ta oli üle kaheksakümne aasta vana. Uurimise käigus selgus, et ta oli kõige pikaajalisema staažiga KGB spioon Inglismaal.

"Nähtamatu elu" ("Invisible Life", 2019)

Auhinnatud Brasiilia draama, mis võitis Cannesis Un Certain Regardi programmis peaauhinna. Filmi tegevus toimub 1950. aastatel Rio de Janeiros ja loo keskmes on kaks õde, kes elavad konservatiivsete vanemate taktikepi all. Eurídice tahab saada pianistiks, Guida aga soovib leida armastust. Nende ellu saabub dramaatiline pöörde ja paiskab õed teineteisest eemale. Kohutava vale tagajärjel usuvad mõlemad, et teine õde elab teisel pool maakera oma unelmate elu.

"Kokaiiniparun" ("Running With the Devil", 2019)

Krimipõnevik. Suur kokaiinilaadung smugeldatakse Mehhikost Kanadasse. Läbi USA liikudes kaob osa kallist kaupa aga salapäraselt. Narkokartelli juht saadab oma abilised uurima, mis juhtus. Nad peavad kontrollima üle kogu rahvusvahelise narkokaubanduse tarnevõrgu ja samal ajal nende kannul liikuva FBI küüsist pääsema... Filmi peaosades mängivad Nicolas Cage ("Vanglaekspress") ja Laurence Fishburne ("Matrix").

"Lennusaatja" ("The Flight Attendant", 2020)

HBO põnev krimiseriaal, mis jutustab loo sellest, kuidas inimese terve elu võib ühe ööga tundmatuseni muutuda. Lennusaatja Cassandra Bowden (Kaley Cuoco "Suure paugu teooria") ärkab metsiku öö järel Bangkokis pohmellis peaga hotellitoas. Tema kõrval on eelmise õhtu kaaslase surnukeha, kuid tal pole aimugi mis juhtus. Vaata seriaali Telia HBO äpis.

"Isetu" ("Selfless", 2015)

Ulmepõnevik, mis esitab küsimuse igavese elu võimalikkusest. Ülirikas ärimees Damian Hale (Ben Kingsley, "Schindleri nimekiri") on vähki suremas. Ootamatult tehaks talle ettepanek, millest on raske keelduda - salapärane organisatsioon pakub mehele võimalust kanda tema teadvus üle uude noorde kehasse, et ta elu saaks jätkuda. Uus elu noore terve Edwardina (Ryan Reynolds, "Deadpool") näib algul suurepärane. Kuid siis hakkab Edwardi mälu andma hirmuäratavaid vihjeid tema keha kahtlase mineviku kohta. Selgub, et surematusel on oma kõrvalmõjud. Vaata filmi tasuta.