"Maailmakuulsa režissööri Stanley Kubricku 1971. aasta meistriteost „Kellavärgiga apelsin" väga tihti suurelt ekraanilt näha ei ole võimalik, seega on see väärtkino sõpradele kindlasti suurepärane põhjus kinno tulla. Seda näitab ka fakt, et film oli meie kinosõprade hääletusel pingerea tipus," räägib Kogukonnakino eestvedaja Heldi Ruiso.

Järgmised detsembrikuu esmaspäevad tulevad kinosaalis aga tavalisemast sentimentaalsemad. Nii on Valner Valme oma selle kuu Kinokooli valinud „Mõmmik Brigsby" ehk absurdse ja vaimustava loo üksikust mehest, keda aitavad edasi kujutlusvõime ja armastus. 21. detsembril linastub aga inglise kaasaegne kinoklassika „Armastus on see", mida teleekraanidelt on võimalik iga aasta jõulude ajal üle vaadata. Küll aga loob tõelise jõulutunde selle filmi vaatamine kinosaalis, leiavad Kogukonnakino tegijad.

Detsembrikuu lõpetavad ETV arhiivist pärit paljude lapsepõlve lemmik „Lumekuninganna" ning lisaseansina ja Kogukonnakino esimese hooaja lõppakordina ERRi arhiivist välja otsitud lühifilmid Viljandist, mis annavad hea võimaluse aasta lõpus heita pilk tagasi kodulinnale ja paikadele, mis paljudele äratundmisrõõmu pakuvad.

Kogukonnakino eestvedaja Heldi Ruiso räägib, et detsembrikuu programmi on pandud nii kodu- kui välismaiseid filme, mida võib nimetada jõuluklassikaks. "Ootan ise väga seda detsembrikuu esmaspäeva kui kinoekraanilt saab näha Eesti enda jõuluklassikat ETV telelavastuse "Lumekuninganna" näol. Ehk eksin, aga selline võimalus on päris esmakordne. Ja muidugi lisaseansina lühifilmid kodulinnast loovad kindlasti häid meeleolusid nii vanadele kui noortele ning külalistele, kes Viljandis külas käimas, " lisab Ruiso.

Kogukonnakino on Viljandi väärtfilmihuviliste poolt algatatud ettevõtmine, mis toob vaatajateni iga esmaspäeva õhtul väärtfilme ning kinoklassikat kogu maailmast. Kord kuus eelneb Kogukonnakino filmilinastusele Kinokool kultuuriajakirjaniku ja filmisõbra Valner Valme juhtimisel.