Jõulunädal saab Eesti Televisiooni ekraanil erilise alguse Vahur Kersna saadetega, kui alates esmaspäevast jõuab kolmel õhtul kell 20.00 ekraanile saatesari "Vahur Kersna. Jäljed tähetolmus". 35 aasta jooksul on Kersna toonud ekraanile erinevaid saateid, žanrieksperimente, värskeid mõtteid ning käsitlusviise. Uues saatesarjas püüavad Kersna fenomeni mõista ja mõtestada kolleegid ning lähedased.

Rõõmus taaskohtumine ootab ees ka Angelica Udekülliga, kes teisipäeval ja kolmapäeval kell 19.30 täidab meeled pühadehõnguliste saadetega "Suus sulav Eesti. Jõulud". Jõulupühadeks valmistab ta piduliku õhtusöögi, kus abilisteks on näitlejad Mari ja Mikk Jürjens, Sepo Seemann koos poja Johannesega, arhitekt Raul Vaiksoo, ansambel Metsatöll, psühholoog Tiina Saar-Veelmaa ja räppar Genka.

Traditsiooniliselt jõuab vaatajate ette aastalõpu intervjuu president Kersti Kaljulaidiga, keda teisipäeval kell 21.30 küsitleb Priit Kuusk. Ja muidugi leiab esimesel jõulupühal ETV kavast heategevussaate "Jõulutunnel", millega tänavu toetatakse Vähiravifondi Kingitud Elu. Saatepäeva kaaslased on Margus Saar ja Katrin Viirpalu.

Jõulumeeleolus erisaated

Jõuluhõnguliste erisaadetega saadab aasta ära "Terevisioon", mis esmaspäeval teeb otsesaate Tartu raekojaplatsilt, teisipäeval Tallinna vanalinnast ja kolmapäeval Rakvere keskväljakult.

Erisaadetega üllatavad ka "Osooni" ning "Maahommiku" tegijad - jõululaupäeval viib "Osoon: Ihu puhtaks, mõte selgeks" sauna ja metsa ning teisel jõululaupäeval kutsub "Maahommik" avastama Peipsi-ääre pühadekombeid. Jõululaupäeval kell 19.00 saadavad vaatajatele jõulutervitusi ka teised ETV tegijad, kui lõbusas jõulusaates "Jõulud teleringis" teevad ETV saadete ja saatejuhtidega tutvust näitlejad Piret Kalda ja Anne Reemann.

Ka Morna linn on jõulurüüs ja kutsub teleri vahendusel vaatajaid külla jõululaupäeval. Petersonide jõulutraditsioone, Alma üllatust ning Evelini ja Laine kingiplaane näeb "Õnne 13" eriosas 24. detsembril kell 20.30. Menusarja "Kutsuge ämmaemand" jõulueri on ETV ekraanil 26. detsembril kell 10.40 ja Hercule Poirot' jõulumõistatus 24. detsembril kell 22.20.

Filmikava pärlid

Pühadeks on ETV kokku pannud uhke filmikava koos oodatud tele-esilinastustega. 23. detsembri maiuspalaks on auhinnatud dokfilm "Ahto. Unistuste jaht", mis räägib Ahto Valterist, suurelt unistajast, seiklejast ja meremehest, kelle II maailmasõja eelne ümbermaailmareis omanimelisel purjelaeval pani noored janunema seikluste järele ning ajakirjanikud tormi jooksma.

26. detsembril tele-esilinastub aga "Vseviov", alles sel sügisel kinolinadel jooksnud portreefilm Eesti Kunstiakadeemia emeriitprofessorist, tudengite lemmikõppejõust ja rahva poolt armastatud raadiohäälest David Vseviost.

Tele-ekraanil jõuab ka kodumaine animafilm "Sipsik", kes ETV ekraanil ärkab ellu 27. detsembril ja kordusena ETV2s aasta viimasel päeval, 31. detsembril. "Sipsiku" filmis kõlas ka hulk lahedaid laule, mis värskelt valminud kontsert-saatena jõuavad ETV2 ekraanile 30. detsembril.

Nädala jooksul pakub ETV vaatamiseks veel mitmeid uusi loodusfilme ning tõsielust inspireeritud mängufilme nagu "Andrea Bocelli. Vaikuse muusika" (22.12 kell 21.20) ja "Ruth Bader Ginsburg. Sest ta on naine" (26.12 kell 21.20). Filminädala avab esmaspäeval värske dokfilm "Greta Thunbergi lugu" teismelisest kliimaaktivististist.

Jõulukontserdid kodus nautimiseks

Kui traditsiooniliselt kõlab detsembris Eesti kontserdipaikades ja kirikutes elav muusika, siis sel aastal saab jõulumeeleolus kontserte nautida teleri vahendusel. Jõulumuusikaga teeb algust Tõnu Kaljuste, Eesti Filharmoonia kammerkoori ja Tallinna kammerorkestri kontsert "Jõul", mis ETV2 eetris kõlab 23. detsembril ja 26. detsembril. ETV saates "Kaunimad jõululaulud" kõlavad jõululaulud 27. detsembril kell 18.

Jõululaupäeval kell 20 pakub hingesoojendava elamuse jõulukontsert, mis tõi kokku Saara Piusi, Stig Rästa ja Victor Crone. Neid saadavad hinnatud muusikud Tomi Rahula ja Siim Usin. Kavas on tuntuid ja vähemtuntuid jõululaule, aga ka artistide enda loomingut.

25. detsembril kell 21.20 rõõmustab muusikaga vaatajaid Dave Benton, kes juba 20 korda tähistab pühi südamliku jõulukontserdiga. Tänavu on koos Dave'iga Kaarli kirikus laulmas tema tütred Sissi ja Lisa, ETV tütarlastekoor Arne Saluveeri juhatusel ning ansambel "Ellad".

Jõuluõhtu jumalateenistuse toovad vaatajateni Jaani kiriku vaimulikud ja kirikukoorid 24. detsembril kell 16. Jutlustab peapiiskop Urmas Viilma. Esimese jõulupüha teenistust vahendab ETV Tallinna Metodisti kiriku kogudusest 25. detsembril kell 13. Teenib pastor Joel Aulis.