"Aus varas" ("Honest Thief", 2020)

Krimidraama. Aastaid tabamatult tegutsenud pangaröövel Tom Carter (Liam Neeson, "Röövitud") otsustab end vabatahtlikult politseile üles anda, sest ta on leidnud naise, kellega soovib koos rahulikult vanaduspõlve veeta. Mees on nõus tunnistama üles oma röövid ja andma üle miljonid dollarid, soovides vastutasuks lühemat vanglakaristust. Tomi juhtumiga asuvad tegelema kaks räpast võmmi, kes ta reedavad ja raha ära varastavad. Nüüd peab mees meeleheitlikult oma elu eest põgenema, samas üritades kuidagi õiglust jalule seada.

"Armastusega Itaaliast" ("Made in Italy", 2020)

Romantiline draamakomöödia. Kunstnik Robert (Liam Neeson, "Schindleri nimekiri") sõidab koos täiskasvanud poja Jackiga (Micheál Richardson, "Külm tagaajamine") Itaaliasse. Nende eesmärk on müüa maha Jacki emale kuulunud villa. Kunagine kaunis hoone on aga räämas. Võõrandunud isa ja poeg peavad selle kuidagi üles vuntsima. Renoveerimistööde käigus parandavad nad aga ka omavahelist suhet. Ootamatult avanevad kaunis Toskaanas viibides mõlema mehe elus täiesti uued perspektiivid.

"Viimane vahetus" ("The Last Shift", 2020)

Draamakomöödia. Stanley (Richard Jenkins, "Vee puudutus") on eakas mees, kes töötab kiirtoidurestoranis. Pärast pea neljakümmet aastat samas ametis, on käes tema viimane nädalavahetus sööklaköögis. Stanley õpetab välja enda asendajat, noorukest Jevonit (Shane Paul McGhie, "Uskumatu"). Õhtu võtab aga ootamatu pöörde, kui selgub, et noormees on andekas kirjanik, kelle provokatiivsed vaated ja äkiline käitumine talle pidevalt jamasid kaela toovad.

"Must ja Sinine" ("Black and Blue", 2019) Põnevik.

Filmi peategelane on algaja võmm Alice (Naomie Harris, "007 Skyfall"), kes satub kogemata peale noore narkoärika mõrvale. Sündmuse jäädvustab ka naise kuulivestile kinnitatud turvakaamera. Kuritöö viisid külmavereliselt läbi korrumpeerunud politseinikud. Nüüd peab Alice põgenema korraga nii kriminaalide eest, kes ihaldavad kättemaksu kui ka politseinike eest, kelle eesmärk on neid ohtu seadva videomaterjali hävitamine ükskõik mis hinnaga. Vaata filmi tasuta.

"Ruut" ("The Square", 2017)

Reedel 08.01, kell 22:05 on Inspira telekanali eetris intrigeeriv ja vaimukas draamakomöödia, mis võitis Cannesis Kuldse Palmioksa ja kandideeris nii võõrkeelse filmi Oscarile kui Kuldgloobusele. Kunstimuuseumi kuraator Christian korraldab uut kunstiprojekti, mis räägib inimlikkusest ja empaatiast. Ent ta langeb ise varguse ohvriks ja jääb ilma oma rahakotist ning telefonist. See pealtnäha üsna väike sündmus vallandab Christiani töö- ja eraelus kirjeldamatu kaose... "Ruut" räägib väga tabavalt ja satiiriliselt nii silmakirjalikkusest ja häbist kui ka kaasaegse kunsti maailmast. Film autor on Ruben Östlund ("Vääramatu jõud"), selle peaosades mängivad Claes Bang ("Dracula"), Elisabeth Moss ("Teenijanna lugu"), Dominic West ("The Wire") jt.