"Radioaktiivne" ("Radioactive". 2019)

Eluloofilm. "Radioaktiivse" peategelane on geniaalne ja kartmatu teadlane Marie Curie (Rosamund Pike, "Kadunud"). Pärast abikaasa Pierre Curie (Sam Riley, "Pahatar") surma jääb Marie truuks teadusele ja uurib seni tundmata radioaktiivseid elemente. Peagi saab selgeks, et tema avastused päästavad meditsiini vallas tuhandeid inimesi, kuid sõjavankri ette rakendatult suudavad need hävitada miljoneid elusid.

"Made in China" (2019)

Prantsuse draamakomöödia. François on hiina juurtega prantslane. Ta läks oma isaga kümme aastat tagasi tülli ning pole perega pärast seda kordagi suhelnud. Alates sellest ajast on ta üritanud kõiki oma päritoluga seotud küsimusi vältida. Kuid kui François saab teada, et ta ise saab peagi isaks, mõistab mees, et on aeg oma päritoluperega rahu teha. Ta asub teele Pariisi Hiinalinna poole, et lörriläinud suhted ära klaarida ja puhtalt lehelt alustada. Mõistagi ei lähe kõik aga nii, nagu François on plaaninud.

"Ära pööra pilku kõrvale" ("Never Look Away", 2018)

Kahele Oscarile kandideerinud saksa eluloodraama. Noort saksa kunstnikku Kurt Barnertit piinavad lapsepõlves natsirežiimi ajal üle elatud õudused. Kui ta kohtab tudeng Elisabethi, on mees veendunud, et tegu on tema elu armastusega. Nad põgenevad Lääne-Saksamaale. See inspireerib kunstnikku ja ülimalt andekas mees hakkab maalima pilte, mis ei peegelda mitte üksnes tema enda saatust ja minevikku, vaid kogu põlvkonna traumaatilist ajalugu. Filmi lavastas tunnustatud režissöör Florian Henckel von Donnersmarck ("Teiste elud").

"Valu ja hiilgus" ("Dolor y gloria", 2019)

Kahele Oscarile ja kahele Kuldgloobusele kandideerinud võimas ja emotsionaalne draama. Filmi peategelane on filmilavastaja Salvador Mallo (Antonio Banderas, "Desperaado"). Ta vananeb, kannatab krooniliste tervisehädade ja inspiratsioonipuuduse all. Salvador püüab oma elule kuidagi sisu leida ja hakkab meenutama oma elu kõige olulisemaid hetki - lapsepõlve, suhteid emaga, esimest armastust ja selle purunemist, iseenda otsimist ning leidmist. Tegu on Hispaania kõige hinnatuma režissööri Pedro Almodóvari kirjutatud ja lavastatud autobiograafilise meistriteosega, mis räägib tema jaoks kõige olulisematest teemaidest - elust, kunstist ja armastusest. Vaata filmi tasuta.

"Lucky" (2017)

Inspira telekanal näitab teisipäeval 12.01 kell 22:00 humoorikat draamat, mille peategelane on eaka kultusnäitleja Harry Dean Stantoni ("Tulnukas") poolt kehastatud Lucky. Vanamees ärkab ja veedab kõik oma päevad ühtemoodi - tema rutiini kuuluvad kohv, ristsõnad, suitsetamine, võimlemine ja baaris tuttavatega lobisemine. Kuni ühel päeval tema harjumuspärane elurütm kokku kukub ning Lucky peab leidma maailmale ja inimeksistentsile mingi enda jaoks vastuvõetava selgituse. Filosoofiline, ent samas väga väga muhe ja soe linateos võitis hulganisti auhindu mitmel pool maailmas.