Sari jutustab kahest pensioniealisest abielupaarist, kelle meespooled tunnistavad ühel päeval, 70-aastastena oma naistele, et nad on geid ja tahavad omavahel abielluda.

Nende naised erinevad teineteisest kardinaalselt. Grace (Jane Fonda) on glamuurne, sarkastiline ja edukas ärinaine, Frankie (Lily Tomlin) jällegi Grace`i täielik vastand - spirituaalne hipi. Sarja alguses antakse meile kohe teada, et naised ei salli teineteist absoluutselt.

Kõik pöördub aga veelgi jaburamaks, kui nii Grace kui Frankie otsustavad oma meeste juurest välja kolida ühisesse rannaäärsesse suvilasse teadmata, et nad satuvad sinna samal ajal.`

Siit algabki nende humoorikas teekond ja kooselu, mille muudab nauditavaks kahe naise täielik sobimatus. Tihti tuleb Grace`il päästa Frankie välja absurdsetest olukordadest, kuhu tema boheemlaslik ellusuhtumine on ta viinud. Samas tuleb ka Grace`il nii mõnigi kord ette situatsioone, kus tal abi vaja läheks, kuid tema kangekaelsus ja isepäisus ei võimalda tal kellegi poole pöörduda.

Lõppude lõpuks panebki see olukord vaatajaid neile kaasa tundma ja tasapisi seob see kentsakas situatsioon neid omavahel üha enam. Grace`ist ja Frankiest kujunevad lähedased, teineteisele tuge pakkuvad sõbrannad ehk midagi Thelma ja Louise`iga võrreldavat.

Sarjas saame tuttavaks ka mõlema abielupaari täiskasvanud lastega ja näha konflikte ka nende vahel, sest isade ootamatu otsus ei ole miski, millega nad suudaksid leppida.

Sarja üks parimaid külgi on kindlasti see, et selle osad on lühikesed - nende vältel ei jõua igav hakata, vaid alati tekib tahtmine edasi vaadata. Ühtlasi puudub ka tüüpiline ameerikalik "ergutav" ja kohustuslik taustanaer.
Sarja keskmeks on igihaljad teemad nagu sõprus, lojaalsus, tervis ja armastus.

Frankie veidrad ja naljakad kostüümid väljendavad väga hästi tema iseloomu ning vastanduvad algusest peale kauni, väljapeetud ja elegantse Jane Fonda tegelaskuju välimusega.

Kindlasti soovitan seda seriaali kõigile komöödiasõpradele, sest igavusele ei ole seal ruumigi. Praegu on seriaalil Netflixis olemas 4 hooaega, igal hooajal 13 episoodi. Sel kuul hakatakse filmima sarja viimast hooaega, mida fännid juba pikemat aega on oodanud ja mille võtted Covid-19 tõttu edasi lükati.