Detsembris ka Eesti kinoekraanidele jõudnud film "Hing" on pahandanud Ameerika Ühendriikide mustanahaliste kogukonda. Mustanahalise peaosalise Joe inglisekeelset teksti esitab USA versioonis Jamie Foxx, kes ongi nahavärvilt tume, kuid Euroopa turule dubleerituna on nii Joe kui teiste mustanahaliste karakterite hääled pandud kõlama valgete näitlejate suu läbi. Nii dubleerib näiteks eestikeelses versioonis Joe`d Tõnn Lamp.

Esimesena jäi tule alla taanlane Nikolaj Lie Kaas, kes Joele oma hääle andis. Tema oli sunnitud sotsiaalmeedias süüdistustele ka vastama. Portugalis koguti valgete näitlejate eemaldamiseks ja mustadega asendamiseks koguni 17 000 allkirja. Ühena vähestest Euroopa riikidest on Prantsusmaa sellesse rolli palganud mustanahalise näitleja Omar Sy, kes särab ka hiljuti Netflixi jõudnud sarjas Lupin.

Teema on filmitegijate jaoks tundlik, sest nahavärvi käsitlemine linateostes on üha suurema tähelepanu all. Nende nimel vastas süüdistustele hollandlasest filmiajakirjanik Alex Dudok de Wit, kes põhjendas näitlejate valikut sellega, et paljudes riikides, seal hulgas ka näiteks Lõuna-Koreas ja Jaapanis oleks mustanahaliste näitlejate leidmine sisuliselt võimatu, seega tuleb Joe`l ja tema fännidel leppida kohalike artistide häältega. Samas peab ta enda sõnul pisut veidraks seda, et näiteks Skandinaavias või Portugalis pole sellega toime tuldud.