29. jaanuari õhtul saabunud info valitsuse otsuse kohta pani DocPoint Tallinna korraldajad valiku ette, kuidas paaripäevase etteteatamisega saabunud kinode avamisele reageerida. “Tänu meie väiksele töökale meeskonnale ning eesti filmitegijate paindlikkusele saime valmis plaani, kuidas saabunud võimalust ära kasutada ja osa linastusi ka kinode Sõprus ja Artis saalidesse tuua. Otsustasime, et suurele ekraanile jõuavad vaid verivärsked kodumaised filmid ja seda igapäevaselt mõlemas kinos paralleelselt, et luua vaatajatele maksimaalselt turvalised tingimused,” selgitab festivali kommunikatsioonijuht Dagmar Reinolt.

Olukord on unikaalne, sest filme on võimalik kinodes vaadata paralleelselt samal päeval toimuvate kodumaiste esilinastustega Elisa Stage platvormil. “Programmi osas võtsime vastu otsuse, et igal päeval linastub üks kodumaine film veebikinos ja kahe linastusega on sama film ka Artises ja Sõpruses. Näiteks 2. veebruaril festivali avav “Sea aasta” jõuab lisaks veebile samal päeval kokku nelja linastusega ka kinodesse. Nii anname võimaluse neile, kes soovivad filme näha kinos, aga tagame ka niigi 50% täituvuse puhul võimalikult suure hajutatuse dokumentaalisõpradele,” ütleb Reinolt.

Filmi- ja kinokunst elab hetkel üle keerulisi aegu ja seega on festival DocPoint Tallinn otsustanud, et kogu tänavune kinopiletitest tulenev tulu läheb jagamisele kinode ja filmitegijate vahel, mistõttu on kinopileti ja festivali veebipileti hinnad sel korral erinevad. Kinno pääseb vastava kino tavapiletiga, mida saab soetada kino kodulehelt või kassast. “Kutsume üles toetama eesti filme ja leidma tee tagasi meie väärikatesse ja kaunitesse kinodesse Tallinnas.”

Tänavune festivalikorraldus on olnud DocPoint Tallinna meeskonna jaoks suur väljakutse ning viimased pool aastat on töös olnud kolm erinevat versiooni — tuua festival täismahus kinodesse, korraldada hübriidfestival või teha festival kaugkanalis. Detsembri viimastel päevadel suletud kinod tõid otsuse online-platvormi kasuks. Tänavune festival toimub täismahus Elisa Stage platvormil, mis annab suurepärase võimaluse näha kõiki filme esmakordselt igas Eesti nurgas ja eestikeelsete subtiitritega.

DocPoint Tallinn toimub Elisa Stage’i internetikeskkonnas kõikjal üle Eesti 2. -7. veebruarini. Elisa Stage platvormil olevate piletite info leiab Fientast ja Elisa Stage’i kodulehel. Kinodes toimuva info Kino Sõprus ja Artis kodulehel.