1. "Kurb valentinipäev" ("Blue Valentine", 2010)

USA kinodes alla 17-aastastele keelatud Ryan Goslingu ja Michelle Williamsi, kes kandideeris rolli eest Oscarile, draama "Kurb valentinipäev" on masendavalt kurb vaade ühe suhte algusesse, arengusse ja lõppu. Kuna filmis kehastasid peaosalisi kaks suurepärast näitlejat, olid ka seksistseenid väga loomulikud, sest nende jaoks ei tehtud eelnevalt pikalt proovivõtteid, vaid improviseeriti kohapeal.

Gosling ja Williams ei suhtunud võtetel teineteisesse kui näitlejad, vaid kui need tegelased, kelle suhe muutus ajapikku aina toksilisemaks.

Filmis on üks stseen, kus tegelased tülitsevad omavahel ning see viib ühe kõige vihasema ja samas ka realistlikuma vahekorrani, mida filmides just väga palju ei näe. Näitlejad pidid selle stseeni nimel väga palju vaeva nägema, et tulemus oleks piisavalt usutav, segane, räpane ja ülimalt intiimne.

Vaata SIIT!

2. "Chloe" (2009)

Julianne Moore'i kehastatud naine palkab Amanda Seyfriedi kehastatud eskordi, et ta võrgutaks ta mehe, kuid lõpuks satub naine ise eskordi võlude küüsi.

Vaata SIIT!

3. "Julmad mängud" ("Cruel Intentions", 1999)

Reese Witherspoon ja Ryan Phillippe olid juba võtete ajal tõsises suhtes ning see aitas tõenäoliselt väga palju kaasa, et seksistseen mõjuks publikule usutavalt.

Vaata SIIT!

4. "Lepitus" ("Atonement", 2007)

Joe Wrighti 2007. aasta film "Lepitus" oli meeldejääv mitme koha poolest: üheks neist oli kindlasti ühe kaadriga üles võetud vaimustav Dunkirki rannastseen ja teiseks James McAvoy ja Keira Knightley ekraanikeemia.

Vaata SIIT!

5. "Adele'i elu" ("Blue Is The Warmest Color", 2013)

Abdellatif Kechiche'i paljukiidetud lesbidraama võitis 2013. aastal Cannes'i filmifestivalil peaauhinna Palme d'Or, mis ei läinud ainult režissöörile, vaid ka mõlemale peaosatäitjale. Film võitis veel parima võõrkeelse filmi kategooria Kuldgloobuse ning seda peeti kriitikute poolt 2013. aasta üheks parimaks filmiks.

Palju on räägitud nii režissööri ebatavalistest võtetest ja peaosalisi kehastanud Léa Seydouxi ja Adèle Exarchopoulosi seksistseenidest ja sellest, kuidas neid filmiti, kuid selge on see, et tulemuseks oli midagi lummavalt intiimset, millesarnast näeb kinodes vähe.

Vaata SIIT!

6. "9 ja pool nädalat" ("Nine ½ Weeks", 1986)

Kim Basinger ja Mickey Rourke ja jääkuubik.

Vaata SIIT!

7. "Brokebacki mägi" ("Brokeback Mountain", 2005)

Jake Gyllenhaali ja varalahkunud Heath Ledgeri seksistseen Ang Lee 3 Oscarit võitnud draamas "Brokebacki mägi".

Vaata SIIT!

8. "Kaunis naine" ("Pretty Woman", 1990)

Edward Lewis (Richard Gere) ja prostituut Vivian Ward (Julia Roberts) ja klaver.

Vaata SIIT!

9. "Päevaraamat" ("The Notebook", 2004)

Pärast maailmakuulsat "miks-sa-mulle-ei-kirjutanud"-stseeni Noah (Ryan Gosling) ja Allie (Rachel McAdams) juhtub see, mida vaatajad kaua aega ootasid.

Vaata SIIT!

10. "Metsik orhidee" ("Wild Orchid", 1989)

Sellel Mickey Rourke'i ja Carré Otise filmil pole hea lugu ja üldse pole tegu eriliselt hea filmiga, aga põhimõtteliselt kõik seksistseenid on omaette vaatamisväärsused.

Vaata SIIT!

11. "Riskibisnes" ("Risky Business", 1983)

Lana (Rebecca De Mornay) ja Joel (Tom Cruise) ja rong.

Vaata SIIT!

12. "Sekretär" ("Secretary", 2002)

Erootilistest või seksikatest filmidest rääkides kipub alati esile tulema James Spaderi ja Maggie Gyllenhaali "Sekretär".

Vaata SIIT!