1. „Temake“ (Her, 2013)

1 Oscari võitja

Auhindadega pärjatud draamas, mille on lavastanud Spike Jonze, näeme üksildast kirjanikku Theodore Twomblyt, kes armub teadvusega operatsioonisüsteemi. Värskelt lahutatud Theodore töötab firma heaks, mis pakub armastuskirjade kirjutamise teenust neile, kel endil selleks piisavalt loovust pole. Välismaailmast aina enam võõrandudes tekitab üks reklaamikampaania temas huvi tehisintellektist operatsioonisüsteemi vastu. Kui ta oma värske tehnoloogilise assistendi Samanthaga esmakordselt kohtub, üllatab teda tolle üha kasvav emotsionaalsus ja värske maailmanägemus. Aja möödudes tekib Theodore'il Samanthaga enneolematu side. Film kandideeris viiele Oscarile.

Osades: Joaquin Phoenix, Scarlett Johansson, Amy Adams, Rooney Mara, Olivia Wilde
Režissöör: Spike Jonze


2. „La La Land: California unistused“ (La La Land, 2016)

6 Oscari võitja

Oscarile kandideerinud lavastaja Damien Chazelle’i („Whiplash“) uus film „La La Land: California unistused“ jutustab loo algajast näitlejannast Miast (Emma Stone „Lindmees ehk (võhiklikkuse ootamatu voorus)“, „Rumal pöörane armastus“) ja pühendunud džässmuusikust Sebastianist (Ryan Gosling „New Yorgi varjus“, „Rumal pöörane armastus“), kes näevad vaeva, et saada hakkama linnas, mis on kuulus lootuste purustamise ja südamete murdmise poolest. See tänapäeva Los Angeleses aset leidev ja igapäevaelust pajatav originaalmuusikal vaatleb rõõmu ja valu, mis oma unistuste poole püüdlemisega kaasas käivad.

Osades: Rosemarie DeWitt, Emma Stone, J.K. Simmons, Ryan Gosling, John Legend
Režissöör: Damien Chazelle


3. „Väikesed naised“ (Little Women, 2019)

1 Oscari võitja!

Oscariga pärjatud draama Marchi õdedest - neljast noorest naisest, kellest igaüks on ise oma saatuse sepp. Louisa May Alcotti klassikalisel romaanil põhinev liigutav lugu hargneb Ameerika kodusõja järgsetel aastatel, mil ühe õe raske haigus liidab isepäised õed taas ühtseks ja armastavaks perekonnaks.

Osades: Saoirse Ronan, Florence Pugh, Emma Watson, Eliza Scanlen, Laura Dern, Timothée Chalamet
Režissöör: Greta Gerwig



4. „Vee puudutus“ (The Shape of Water, 2017)

4 Oscari võitja!

Meile tutvustatakse Eliza Espositot, kes on alandlik koristaja ja käib öösiti koos oma sõbranna Zeldaga (Octavia Spencer) koristamas ülikõrge turvalisusega valitsuslaborit. Elizal tekib kohe side olendiga, kelle vastiku loomuga agent Strickland on Amazonasest kohale vedanud ja paaki pannud. Guillermo del Toro kasutab filmis "Vee puudutus" kõiki neid võtteid, mis on teinud ta ainulaadseks. Ta valab oma südame, hinge ja märkimisväärses koguses meisterlikkust sellesse kaunisse kummalistest olenditest rääkivasse muinasloosse. Õrn austusavaldus nii tema eelkäijatele Hollywoodi kuldajastul kui ka neile, kes püüdsid esimestena tabada koletisemüütide vaimu, on see film del Toro kõige kõrvetavam ja sulnim, hoidudes õuduse teravatest nurkadest ja suunates soojahoovuse ülitäpselt kalibreeritud raamidesse.

Osades: Sally Hawkins, Octavia Spencer, Michael Shannon
Režissöör: Guillermo del Toro


5. „Ettelugeja“ (The Reader, 2008)

1 Oscari võitja!

Teise maailmasõja järgne Saksamaa. Teismeline Michael Berg (David Kross/Ralph Fiennes) jääb haigeks ja teda aitab koju võõras Hanna (Kate Winslet), kes on poisist kaks korda vanem. Michael taastub sarlakitest ja otsib Hanna üles, et teda tänada. Nende vahel tekib kiirelt kirglik, kuid salajane armusuhe. Michael avastab, et Hanna'le meeldib, kui talle raamatuid loetakse ja nende füüsiline suhe süveneb. Vaatamata nende intensiivsele sidemele kaob Hanna ühel päeval saladuslikult ning Michael jääb murtud südamega ja segadusesse.

Osades: Lena Olin, Kate Winslet, Jeanette Hain, Ralph Fiennes, Bruno Ganz
Režissöör: Stephen Daldry