“Hea aeg” (“Good Time”, 2017) Ülimalt kaasahaarav põnevusdraama, mis kandideeris Cannes’i filmifestivalil Kuldsele Palmioksale. Vendadest režissööride Benny Safdie ja Josh Safdie (“Uncut Gems”) loodud pingelise linaloo peategelane on Connie Nikas, kes võtab oma vaimselt alaarenenud venna ravilt ära. Nad röövivad koos panka. Meeste ühine põgenemine ei lähe aga sujuvalt ja neid tabavad kõikvõimalikud jaburad ja ootamatud äpardused, mis panevad proovile Connie närvid ja vendadevahelised suhted. Filmi peategelasena teeb suurepärase rolli Robert Pattinson (“Tenet”), tema nooremat venda kehastab üks filmi režissööridest Benny Safdie (“Pieces of a Woman”).

“Tunnel” (“Tunnelen”, 2019) Norra põnevusdraama. On jõuluaeg. Perekonnad on autodega teel, et pühadeks koju jõuda. Kuid siis rammib suur kütuseveok talvistes Norra mägedes üht tunnelit ning inimesed jäävad jäisesse pimedusse lõksu. Auto laadungist hakkab tunnelisse lekkima ohtlikku gaasi. Päästjatel on läbi lumetormi raske õnnetuspaigani jõuda ning peagi lahvatavad tunnelis leegid.

“Tühi mees” (“The Empty Man”, 2020) Õuduspõnevik. USA väikelinnas kaob salapäraselt grupp teismelisi. Kohalikud usuvad, et tegu on linnalegendidest tuntud “Tühja mehe” kätetööga. Erruläinud võmm James Lasombra (James Badge Dale, “Kahe tule vahel”) asub juhtumit uurima. Ta avastab müstilise usukultuse, mis püüab teispoolsusega ühendust võtta. Peagi on nii mehe kui tema lähedaste elud hädaohus.

“Uju või upu” (“Sink or Swim”, 2018) Auhinnatud prantsuse draamakomöödia, mis ostutus oma kodumaa kinodes tõeliseks üllatushitiks. Seitse meest otsustavad oma läbikukkumiste ja halli argipäeva eest põgeneda väga ootamatul moel — nad moodustavad kohalikus avalikus ujulas meeste sünkroonujumise meeskonna. Neid juhendab alkoholiprobleemide küüsis vaevlev endine kujundujuja Delphine. Veider hobi aitab igaühel tiimi liikmetest saada omal moel üle elumuredest või leida oma igapäevaellu uusi rõõmsaid väljakutseid.

“Danny Collins” (2015) Kolmapäeval, 24.02, kell 23:00 näeb Inspira telekanalis tõsielust ainest saanud muusikalist draamakomöödiat, mille peaosas särab üks meie ajastu suurimaid näitlejaid Al Pacino (“Ristiisa”). Mees kehastab vananevat eluvennast rokkstaari, kes on tasapisi juba muutumas iseenda paroodiaks. Endiselt tegeleb ta elupõletamisega ning esitab üha uuesti ja uuesti vanu hitte… kuni päevani, mil tema kätte jõuab 40 aastat vana kiri John Lennonilt, mis omal ajal temani toimetamata jäi. Mees otsustab kirja mõjul oma elus kannapöörde teha ja püüab korda seada suhted pereliikmetega, leida tõelise armastuse ja alustada puhtalt lehelt. Filmis kõlavad lisaks originaalmuusikale ka surematud John Lennoni hitid.