1. Rebecca Gayheart

Seriaali ”90210” ja filmi “Jawbreaker” (1999) staar Rebecca Gayheart sõitis 2001. aastal otsa teed ületanud 9-aastasele poisile, kes suri päev hiljem saadud vigastustesse. Gayhearti süüdistati hoolimatu sõidustiili tõttu tekitatud surmas ning ta jõudis poisi perekonnaga ka kokkuleppele. Kahju Gayhearti karjäärile oli juba aga tehtud, sest selliseid asju naljalt ei unustata. Pärast seda sai naine rolle ainult telefilmides ja kõrvalrolle seriaalides. Ta on üles astunud ainult mõnes suuremas projektis nagu “Dead Like Me” (2003) ja “Vanished” (2006).

2. Gary Busey

70. ja 80. aastate üks suurimaid staare Gary Busey teenis isegi Oscari-nominatsiooni 1978. aasta filmi “The Buddy Holly” eest, aga see teda ei päästnud, sest 1988. aastal sattus ta oma mootorrattaga õnnetusse. Kusjuures ta ei kandnud kiivrit, sest oli juba aastaid protesteerinud kiivrikandmisnõude vastu.

Busey vajas pärast õnnetust pikki operatsioone. Seejärel sattus ta narkootikumide küüsi ning keeldus endiselt kiivrit kandmast. Pärast seda on tema karjäär taandunud kõrvalrollidele ja telefilmidele ja -seriaalidele. Ja muidugi tehakse tema üle siiani nalja.

3. Elizabeth Berkley

“Showgirls'i” režissöör Paul Verhoeven tunnistas, et just see tema lavastatud film hävitas Berkley karjääri. “Showgirls” pole mitte ühestki otsast hea film. See on pigem tuntud naeruväärse nii-halb-et-hea-filmina. Verhoeven on öelnud, et filmi ebaedu muutis tema elu režissöörina küll raskemaks, aga sugugi mitte nii hullusti kui Berkley puhul.

Berkley on hiljem öelnud, et ta ei oodanud, et pärast filmi linastumist hakatakse teda niivõrd ägedalt mõnitama ja naeruvääristama ning muidugi sulges see tema jaoks ka mitmed uksed uutele rollidele.

4. Isaiah Washington

Grey anatoomia” üks staaridest sattus meedialuubi alla, kui tuli välja, et oli seriaali kaasnäitlejaga vaieldes kasutanud kohatuid sõnu homoseksuaalide kohta. Asi läks veel hullemaks, kui ta tegi sama 2007. aasta Kuldgloobuste gala ajal lava taga.

The Huffington Posti 2013. aasta intervjuus ütles Washington, et pärast Kuldgloobustel juhtunut lagunes tema jaoks kõik koost. Ta kaotas kõik: ta ei saanud endale isegi agenti lubada, rääkimata siis imago parandamisest.

5. Wesley Snipes

Kes ei teaks Wesley Snipesi? Ta oli ju ikkagi Blade samanimelisest triloogiast ja osales sellistes filmides nagu “Major League” (1989), “Mo’ Better Blues” (1990), “New Jack City (1991), “White Men Can’t Jump” (1992), “Demolition Man” (1993), “Passenger 57” (1992), “Rising Sun” (1993) ja “Money Train” (1995). Ta oli oma karjääri tipus, kui otsustas, et tema enam makse ei maksa. Snipesi väärtegu oli aga nii suur, et ta läks selle eest lausa vangi. Ta mõisteti süüdi selles, et ei maksnud teadlikult kolme aasta jooksul makse, mistõttu veetis aasta trellide taga. Ta pidi tagasi maksma 17 miljonit dollarit, kuhu lisandusid ka kohtukulud ja muud karistused.

See kõik pani ta karjääri täiesti seisma ja ta kadus pildilt, kuhu on hakanud nüüd vaikselt mõne üksiku rolliga tagasi tulema.

6. Robert Blake

1939. aastast erinevates projektides osalenud “In Cold Blood” ja seriaali “Baretta” staar Robert Blake’i seni viimane film on David Lynchi “Kadunud kiirtee” (“Lost Highway”), kuid see oli 1997. aastal. Mis juhtus? Miks pole muljetavaldava karjääriga näitleja rohkem filmides osalenud?

Kõik sai alguse 2001. aastal, kui juba selleks hetkeks näitlemisest loobunud Blake jättis oma teise naise Bonnie Lee Bakley pärast õhtusööki autosse, sest unustas oma tulirelva restorani. Tagasi tulles leidis ta oma naise autost surnuna.

Järgnes pikk kohtusaaga ja kuigi Blake mõisteti õigeks, polnud otsusega rahul Bakley perekond ning kaebas selle edasi. Blake võeti vastutusele naise surma eest, sest õhku jäi kaks teooriat: ta kas tappis naise ise või palkas kellegi seda tegema. Vandekohus leidis, et mees põhjustas tahtlikult naise surma ning ta pidi maksma Bakley lastele 30 miljonit dollarit.

Kohtuasja ja muude seaduserikkumiste tõttu suurtesse võlgadesse jäänud Blake on küll öelnud, et tahab näitlemisega uuesti alustada, sest see on tema jaoks ainuke viis, kuidas võlad tasuda, kuid seni pole seda juhtunud. Pole ka ime. Miks peaks keegi tahtma töötada näitlejaga, kes on seotud oma naise mõrvaga?

Karjääri jooksul kolmele Kulgloobusele kandideerinud (ja ühe võitnud) Blake’i roll Lynchi “Kadunud kiirtees” jääb veel kauaks fännidele meelde, aga vaevalt see tema karjääri enam päästab.

Allikas: nickiswift.com, grunge.com