Johnny Depp

Johnny Deppil polnud esialgu mingit plaani näitlejaks hakata. Ta lahkus 15-aastaselt koolist, et muusikukarjääriga alustada. Ta osales mitmes enam-vähem edukas bändis, abiellus (mitte väga kauaks) ja kolis Los Angelesse, et oma karjääri muusikuna edasi arendada.

Seal olles tutvus ta oma naise sõbraga, kelleks oli muidugi Nicolas Cage, kes arvas, et Deppist võiks näitleja saada. Ta alustas näitlejana ainult sellepärast, et teenida piisavalt raha oma tõelise kire - muusika - jaoks.

Mõni aeg hiljem osales ta oma esimeses filmis "A Nightmare on Elm Street", mille katsetele kutsuti ta väidetavalt ainult sellepärast, et režissöör Wes Craveni tütre arvates oli Depp unistava pilguga ja palus isal ta rolliks palgata.

Pärast seda saigi mehe väga edukas karjäär alguse ja nüüd on ta üks tuntuimaid näitlejaid filmiajaloos ja seda kõike läbi juhuse.

Rosario Dawson

"Sin City" ja paljude teiste tuntud filmide näitleja Rosario Dawsoni avastamise lugu on üsna veider.

16-aastane Dawson istus rahulikult oma maja ees, kui samal ajal juhtusid mööda kõndima fotograaf Larry Clark ja veidrate filmide poolest tuntud režissöör Harmony Korine, kes parasjagu kirjutas oma debüütfilmi "Kids" stsenaariumit. Korine'i arvates oli Dawson tema filmi jaoks ideaalne.

Dawsonist sai pärast juhuslikult filmi sattumist tahetud näitleja.

Channing Tatum

Channing Tatumi elu enne näitlejakarjääri algust polnud kõige roosilisem. Ta sai Lääne-Virginia koolis jalgpallistipendiumi, kuid kukkus koolist välja ja hakkas vee peal püsimiseks juhutöid tegema.

Ta töötas näiteks Los Angelese ööklubis stripparina. Ta oli siis 19-aastane. Tatum osales aastad hiljem ka režissöör Steven Soderberghi filmis "Magic Mike", mis põhines osaliselt Tatumi kogemustel. Tatum ei kavatsenud esialgu näitlejaks hakata, kuid tema modellikarjäär oli see, mis tähelepanu tõmbas ja talle suurte filmide osadesse kutseid tõi.

Kui 19-aastane Tatum loobus striptiisist, kolis ta Floridasse, kus talendikütt ta avastas ja talle modellitöö leidis. Hiljem märgati teda ka Hollywoodi poolt ning pärast mitmeid väikseid rolle teleseriaalides ja filmides, kujunes temas koheselt äratuntav näitleja.

Nüüd teavad teada kõik "21 Jump Street" filmidest ja muidugi ka "Magic Mike'i" filmidest.

Danny Trejo

1960. aastatel istus Trejo erinevatel aegadel mitmeid aastaid kinni nii varguste, rünnakute kui ka narkootikumide omamise eest, kuid nüüd teame teda näiteks "Machete" filmidest.

Trejo poleks eales arvanud, et temast näitleja saab. Tal olid väga noorest east probleemid narkootikumidega, mis viisid ta mitu korda vanglasse ja kinni istutud aja jooksul sai temast kuulsa San Quentini vangla poksitšempion.

Ta võttis end käsile ja sai sõltuvusest vabaks ning taastusravi läbimine tõi talle ka tema esimese rolli. Nimelt kuulis ühel kohtumisel teda kõnelemas filmiga "Runaway Train" seotud isik, kes kutsus Trejo taustanäitlejaks.

Trejo oli rolliks ideaalne, sest nägi välja nagu tõeline rets. Sama filmi võtetel oli ka stsenarist, kes oli Trejoga koos kinni istunud. Tal oli meeles, et tegu on ka andeka poksijaga, mistõttu palgati ta treeneriks, kes hoiaks näitlejaid ja teisi asjaosalisi vormis. Režissöör nägi, kuidas Trejo õpetas Eric Robertist võitlema, mistõttu andis endisele vangile ka päris filmirolli.

See kõik pani alguse väga viljakale filmikarjäärile, mis on täis nii väiksemaid kui ka suuremaid rolle.

David Boreanaz

David Boreanaz on praegu tuntud kui Angel seriaalist "Vampiiritapja Buffy" ja muidugi ka kui Booth seriaalist "Bones".

Niivõrd populaarsete rollide poolest tuntud Boreanaz ei näinud Angeli kehastamiseks üldse vaeva, sest ta avastati sõna otseses mõttes koeraga jalutamise ajal.

Boreanazi karjäär oli enne "Vampiiritapja Buffy" edu üks suur null. Jah, tal oli mõned üksikud kõrvalrollid, aga ei midagi suurt. Boreanazi naaber oli aga "Buffy" ühe stsenaristi sõber. See naaber teadis, et Angeli rolli jaoks otsitakse kedagi väga nägusat ning Boreanaz valitigi rolli, kui ta juhtus koeraga jalutades naabri maja eest mööda kõndima ja stsenarist teda nägi.

Seriaali looja Joss Whedoni sõnul sai ta rolli aga hoopis teisel põhjusel - kui Boreanaz oma teksti ette luges, siis märkas Whedon, kuidas kõik prooviesinemisel olnud naised reageerisid.

Charlize Theron

Theronist oleks saanud suurepärane balletitantsija, kui põlvevigastus poleks unistusi nurjanud. Ta alustas modellikarjääri ja sealt liikus juba suurele ekraanile.

Tema näitlejakarjäär algas pangas. Tal polnud piisavalt raha, et üüri eest tasuda ja kui pangateller ei teinud tšekki rahaks, mida tal hädasti vaja oli, hakkas Theron telleri peale karjuma.

Seda dramaatilist karjumist nägi pealt üks agent, kes andis naisele oma kaardi ja edasine on ajalugu.

Mel Gibson

"Mad Maxi" ja "Surmarelva" filmide staar ning "Kartmatu", "Hacksaw Ridge'i lahingu" ja "Apocalypto" režissöör Mel Gibson on nii tuntud näitleja kui ka suurepärane režissöör,

Kui Gibson draamakunstikooli lõpetas, ei arvanud ta, et temast võiks näitleja saada. Ta läks isegi esimese "Mad Maxi" filmi näitlejaproovi ainult selleks, et viia sinna autoga oma sõber, kes tahtis väga näitlejaks saada.

Gibson oli aga eelmisel õhtul osalenud baarikakluses ja nägi kohale jõudes väga räsitud välja, mistõttu kutsus režissöör George Miller teda kolme nädala pärast tagasi, et mees asuks filmi antagonisti rolli, aga kui Gibson terveks ravitud näoga tagasi tuli, mõistis Miller, et nii nägus ja sümpaatne mees saab olla ainult peaosas, mistõttu saigi ta rolli, mis pani alguse ta säravale karjäärile.

Jennifer Lawrence

Väga noorelt edukat näitlejakarjääri alustanud Jennifer Lawrence on praegu üks nõutumaid Hollywoodi näitlejaid.

Ta võitis juba 26-aastaselt filmi "Silver Linings Playbook" eest Oscari ning on järjest osalenud Oscaritele kandideerinud filmides ja väga suurtes blockbusterites.

Kõike seda arvestades ongi kummaline, et tal polnud tegelikult mingit plaani näitlejaks saada. 14-aastaselt sõitis Lawrence oma emaga Manhattanile reisile, kus teda juhtus märkama talendikütt, kes pakkus neiule võimalust modelliks hakata, aga kui Lawrence tundis mõne aja pärast, et see pole tema jaoks, hakkas agent talle filmirolle otsima.

Esimesed rollid olid tal küll unustatavad, aga kui linastus 2010. aasta "Winter's Bone", mille eest Lawrence kandideeris ka parima naispeaosa Oscarile, sai kõigile selgeks, et teda ootab ees suur karjäär.

Allikas: Screenrant