Videolaenutuse Teatrilavastuste kausta on üle pika aja jõudnud taas uut sisu! Selleks on Tallinna Linnateatri lavastus „Kurbus ja rõõm kaelkirjakute elus“. Kaasaegse portugali autori Tiago Rodriguese näitemäng viib meid rännakule mööda rahvarohket suurlinna koos üheksa-aastase tüdrukuga, keda tema pika kasvu tõttu on vahel kutsutud Kaelkirjakuks. Varaküps tüdruk, kes isa õhutusel püüab oma maailma läbi mõistete ja sõnade mõtestada, leiab end keerulisest olukorrast. Tema ema on hiljuti surnud ja isa on kaotanud töö. Tal on vaja kirjutada referaat kaelkirjakute elust, kuid nende kodus on Discovery kanal kinni keeratud. Isa kinnitab talle, et kõik läheb hästi, aga isasid ei saa alati uskuda. Niisiis otsustab tüdruk võtta toetuseks kaasa oma parima sõbra, ropu suuga mängukaru nimega Judy Garland, ning otsida üles ainsa inimese, kes saab teda aidata – peaministri. Lavastaja Diana Leesalu ning osades Hele Kõrve, Margus Tabor, Indrek Ojari ning Priit Pius.

Taas pakume teile vaatamiseks suurejoonelist ulmefilmi „Blade Runner 2049“, mis on oodatud järg kultuslikule ulmefilmile „Blade Runner“. Teise osa lugu toimub 30 aastat pärast esimese filmi sündmusi. Uus blade runner on LA politseinik K, kes avastab kaua varjul olnud saladuse, mis võib ühiskonna riismed veelgi suuremasse kaosesse paisata. K avastus sunnib teda otsima Rick Deckardi, endist LA blade runnerit, kes on kolmkümmend aastat kadunud olnud. Peaosades Harrison Ford ning Ryan Gosling.

Ning uuesti saab meie videolaenutuses vaadata ka teist põnevat järge - selleks on film „T2 Trainspotting“. Kõigepealt oli võimalus… seejärel reetmine. Möödunud on kakskümmend aastat esimese filmi tegevustest („Trainspotting“). Palju on muutunud, kuid samas ka kõik endine. Mark Renton naaseb ainsasse paika, mida ta saab koduks kutsuda. Seal aga ootavad teda Spud, Sick Boy ja Begbie. Ootavad teisedki vanad semud: kurbus, kaotus, rõõm, kättemaks, viha, sõprus, armastus, igatsus, hirm, kahetsus, diamorfiin, enesehävitus ja surmaoht. Need on ta tervituseks järjekorda võtnud ja ootavad, et mäng algaks. Režissööriks vanameister Danny Boyle ning osades saame taas näha Ewan McGregorit.

Filmis „Fossiil“ veedab Mary Anning oma päevi Dorseti rannikul, otsides ammoniitide, ammu välja surnud kaunite limuste fossiile. 19. sajandi alguses ei peeta seda naisterahvale sobilikuks tööks ja ükski teaduslik ühing ei taha Maryt vastu võtta. Nii peab naine üksinda rassima isegi siis, kui meessoost teadlased tema töö eest au endale võtavad. Kui üks külaline toob kaasa Charlotte’i ja ise Londonisse sõidab, peavad naised teineteiselt tuge otsima. Peaosades sellised tuntud näitlejannad nagu Kate Winslet ning Saoirse Ronan.

Filmis „Sidney Hall“ saadab kõmulist kirjanikku Sidney Halli pärast oma esimese menuraamatu avaldamist ootamatu edu. Raamat oli inspiratsiooni saanud tema kunagise koolikaaslase surmast. Kuulsuse tipul kaob mees aga jäljetult. Aastaid hiljem asub lahendamata müsteeriumit uurima mõistatuslik uurija. Raamatus kirjeldatud sündmuste taustal hakkavad eriskummalise kadumise tagamaad selguma.