Mel Gibson — “Mad Max”

Esimene osa kuulsast triloogiast teenis üle 100 miljoni dollari, kuigi selle tegemise eelarveks oli vaid 300 000 dollarit, millest 15 000 dollarit teenis Mel Gibson. See summa tundub muidugi tema esimese tasu, milleks oli 400 dollarit rolli eest filmis “Summer City, üsna suur. Samas, kui võrrelda kassatulu ja Gibsoni palgalipikut, pole summad üldse proportsioonis.

Seal William Scott — “American Pie”

Roll filmis ”American Pie” oli esimene Scotti tõsisem tööots ja ta ei saanud suurt tasu küsida. Ta teenis oma töö eest 8000 dollarit.

Jeff Daniels — “Dumb and Dumber”

Kui tema kolleeg Jim Carrey teenis filmis kaasa tegemise eest seitse miljonit dollarit, siis Danielsi tasuks oli vaid 50 000 dollarit.

Michelle Williams — “All the Money in the World”

Kui filmimine oli lõpusirgel, tuli mõned kaadrid uuesti filmida, sest peaosaline tuli asendada. Michelle Williams oli seda nõus tasuta tegema. Muidugi talle maksti, kuid see summa jäi alla tuhande dollari. Samas tema kolleegidele, näiteks Mark Wahlbergile, tasuti 1,5 miljonit dollarit.

Jamie Lee Curtis — “Halloween”

Curtis sai oma rolli “Halloweenis” tänu sellele, et on “Psycho” näitleja Janet Leigh’ tütar. Ta teenis 8000 dollarit ja keegi ei osanud arvatagi, et temast saab maailmakuulus näitlejanna.

Patricia Arquette — “Boyhood”

Selle rolli eest võitis Arquette Kuldgloobuse ja Oscari ja film ise teenis üle 57 miljoni dollari. Ühes intervjuus ütles Arquette aga, et maksis oma lapsehoidjale ja koerajalutajale rohkem palka, kui ise selle rolliga teenis.

Julia Roberts — “Pretty Woman”

Algselt ei valitudki Robertsit sellesse rolli, sest ta ei meeldinud Disney tähtsatele ninadele. Erinevatel põhjustel ei saanud aga valitud kandidaadid rolli enda katta võtta ja Roberts tegi 300 000 dollari eest selle sutsaka ära. Just tänu temale sai “Pretty Womanist” ikooniline film ja tänaseks päevaks on ta üks kõrgemalt tasustatud naisnäitlejaid terves maailmas.

Bruce Campell — “Evil Dead”

Peaosalist kehastanud Campell oli ka filmi produtsent, kuid sai täpselt sama tasu, mida teised meeskonnaliikmed: 100 dollarit nädalas.

John Travolta — “Pulp Fiction”

Kes ei teaks “Pulp Fictionit”? Travolta teenis Vincent Vega kehastamise eest vaid 150 000 dollarit.