Telia

"Slaughterhouse'i reeglid" ("Slaughterhouse Rulez", 2018)

Musta huumoriga vürtsitatud inglise õuduskomöödia. Ühe Briti internaatkooli lähedusse ilmub müstiline koonusjas karstilehter. Maasse tekkinud auk toob endaga kaasa õõvastavad sündmused koolimajas. Peagi peavad nii õpilased kui õpetajad hakkama võitlema oma ellujäämise nimel, sest august pääseb välja verejanuline koletis. Filmis mängivad Margot Robbie ("Mina, Tonya"), Simon Pegg ("Võimatu missiooni" filmid), Michael Sheen ("Kuninganna") jt.

Elisa

"Jaht metsinimestele" (Hunt for the Wilderpeople, 2016)

Elisa videolaenutuses on nüüd vaatamiseks mitmeid auhindasid pälvinud film ’’Jaht metsinimestele’’, mille ühes peaosas mängib Sam Neill. Mässumeelne, teismelisest orb Ricky antakse üle kasuperele Uus-Meremaa maakohas. Ta võtab kiiresti omaks oma uue kasupere: armastava tädi Bella, sarkastilise onu Heci ja koer Tupaci. Kui toimub tragöödia, mis ähvardab Ricky üleviimist uude perre, siis otsustab ta koos onuga metsikusse loodusesse põgeneda. Kui neile algab rahvuslik inimjaht, siis peab lindpriidest duo otsustama kuidas erimeelsused ületada ja perekonnana ellu jääda. Film on linastunud ka meie Pimedate Ööde Filmifestivalil.


ETV2

"Õnnelik lõpp" ("Happy End" (2017)

Kolmapäeval (26.05) kell 22:00

Draama. Calais'sadamalinnas, Euroopa pagulaskriisi ühes tulipunktis elab jõukas Laurent'ide perekond. Vaikselt hääbuv isa on perekonnaäri oma karmist karjäärinaisest tütrele Anne'ile üle andnud. Häärberis elavad veel Anne'i poeg ja vend Thomas oma uue perega. Kui nendega liitub ka Thomase teismeline, äärmuslikuks kippuva psühholoogilise natuuriga Eve, kelle ema kahtlastel asjaoludel mürgistustega haiglasse sattus, saab heaolu ja enesekesksust nautiva perekonna lugu thrillerliku alatooni. Legendaarse Austria lavastaja Michael Haneke mõõdetud tempos arenev „Õnnelik lõpp“ kulgeb tema varasemate tööde vaimus ja käsitleb Hanekese loomingus korduvaid teemasid. Järk-järgult avaneb heaolumulli tardunud jõuka perekonna kale, ükskõikne, empaatiaks võimetu, sõltuvustesse kippuv suheteilm. Ja nagu Hanekesel ikka, on pildikeel seejures puhas, narratiiv edeneb hulgaliste vihjete kaudu ning psühholoogilised portreed joonistuvad välja kliinilise kiretusega. Kuldse Palmioksa nominatsioon Cannes'is.

Režissöör: Michael Haneke. Osades: Isabelle Huppert, Jean-Louis Trintignant, Matthieu Kassovitz, Fantine Harduin jt.

TV3

"Terminaator Genisys" (2015)

Teisipäeval (25.05) kell 21:30

Tehnoloogiast küllastunud tänapäeva maailma kõnetav uus ja tormiline peatükk Terminaatori saagas hakkab hargnema aastast 2029, mil tsivilisatsiooni varemetel käib halastamatu sõda inimeste ja masinate vahel. Kui vastupanuliikumise juht John Connor saadab seersant Kyle Reese'i tagasi aastasse 1984 kaitsma oma ema Sarah Connorit tulevikust saabuvate tapjarobotite eest, paiskab ootamatu pööre sündmuste käigus kogu senise ajaliini ümber. Seersant Reese leiab end täiesti uuest mineviku versioonist, kus tuleb teha koostööd üllatavate liitlastega ning seista silmitsi uute vaenlastega. Kyle'i missiooniks pole ei vähem ega rohkem, kui määrata inimkonnale uus tulevik.

Kanal 2

"Assassin's Creed" (2016)

Teisipäeval (25.05) kell 22:30

Menukal arvutimängul põhinev seiklusmärul. Tänu revolutsioonilisele tehnoloogiale, mis avab geneetilisi mälestusi, saab Callum Lynch kogeda oma esiisa Aguilari seiklusi 15. sajandi Hispaanias. Callum avastab, et ta pärineb iidsest salamõrtsukate salaseltsist ning kasutab seeläbi omandatud uskumatuid teadmisi ja oskusi selleks, et võidelda võimsa ja halastamatu templirüütlite organisatsiooniga tänapäeval.

Netflix

Prantsuskeelne olmepõnevik "Oxygen", osades Mélanie Laurent, Mathieu Amalric ja Malik Zidi.