Kvaliteetaeg iseenda ja perega

Paljude teatrinäitlejate jaoks on aasta koroonapiirangute tõttu möödunud rahulikult. Samuti ka Külliki Saldrel, kes pühendas vaba aja lastelastele ja iseenda keha ja vaimu eest hoolitsemisele. “Enamus aja olen veetnud Tartus ja käinud võimalikult palju Hiiumaal, et lastelastega aega veeta. Samuti olen püüdnud oma sportlikku vormi parandada ning käinud kepikõndi tegemas ja jalutamas. Olen palju ka lugenud”, räägib Külliki. Näitleja on tänulik, et on terve püsinud ning nüüdseks ka esimese vaktsiinisüsti kätte saanud. “Peagi saan ka teise vaktsiini ning siis loodame, et on mõnda aega veidi rahulikum ja kindlam olla,” lisab Külliki.

Etendused on pausil, näitlejad ootel

Sellel teatrihooajal on Külliki kaasa löönud Tiit Palu lavastustes “Niskamäe naised”, Jevgeni Griškovetsi “Kaaludes” ja lavastused “Head inimesed”, mille autoriks on Mart Kadastik ning lavastajaks Ain Mäeots. Kõige suurem roll oli tal mängida just “Niskamäe naised” lavastuses, kus kehastab vanaperenaist. “See on Tiit Palu oma dramatiseering kahest näidendist “Niskamäe leib” ja “Niskamäe naised” kokku. Esietendus oli 13.veebruaril ja me saime seda mängida kõigest kaks etendust ning siis tuli viiruse uus laine. Kõik teatrietendused jäid ära ja seda me sissemängida õieti ei saanud,” selgitab Külliki. Näitleja ootab pikisilmi, kas ja millal uuesti lavale minna saab.

Mopiga näkku ja ole vait

Küllikit tunneme ka teleseriaalist “Alo”, kus ta mängib automüügiesinduses üsna julge väljaütlemise ja kurja suhtumisega koristajat. Teleseriaal tundus näitlejale stsenaariumi ja kirjelduste põhjal koheselt projekt, millest tahab kindlasti osa võtta. “Produtsent Karl Kermes helistas mulle ning pakkus koristaja rolli ning loomulikult olin ma nõus. Mind ootas võtteplatsil masendavalt meeldiv seltskond ja eks ees oli ka tuttavaid nägusid nagu Uku Uusberg, kellega olen koos töötanud ning Saara Nüganen, kes on minu noor kolleeg Vanemuises,” kirjeldab näitleja. Külliki toob välja, et koristaja stseenid on terve seriaali vältel olnud üsna samasugused, kuid viimases osas on oodata üllatust. “Minu osa on üheplaaniline, muud ei ole, kui mopiga näkku ja ole vait. Aga viimases osas oli koristajale ka sõna antud nii, et selle võrra oli see lõpp-punkt minu jaoks toredam,” räägib Külliki.

Suhe musta huumoriga

Taoline huumor nagu “Alo” sarjas näha saame pole Küllikile midagi võõrast. Juba Lavakunstikateedris tegid kursusekaaslased omavahel nalju, mida Külliki siiani meenutab. “Me kursusel harrastasime ikka pigimusta huumorit - need olid ikka julmad naljad. Võib-olla saatus on meid selle eest ka karistanud, seda ei tea,” lisab Külliki. Ka perega aega veetes ei võeta olukordi liiga tõsiselt, vaid leitakse situatsioonis ikka midagi lõbusat. “Musta huumorit olen ma alati harrastanud ja eks meil kodus käib ka kogu aeg üks lõõpimine ehk et see on mulle lähedane,” tunnistab Külliki. Oma karjääri jooksul on Külliki mänginud väga palju erinevaid rolle, kuid koristaja roll “Alo” seriaalis on talle siiski midagi täiesti uut ja huvitavat. “Teles olen kindlasti vähem mänginud komöödiaid kui laval. Näiteks tegime teles koos Ain Mäeotsaga õpetajate päeva raames humoorika sketšide sarja,” räägib Külliki. Teleseriaalidest meenub veel Küllikile “Riigimehed”, mis sarnaneb tema meelest kõige enam oma laadilt “Alo” sarjale. “Stilistikalt sarnased, situatsioonikoomika ja möödarääkimised ning vääritimõistmised on minu arust need märksõnad, mis neid ühendavad,” selgitab Külliki.

Eemalolek teatrilavast teeb ärevaks

Kui kõik hästi läheb ja piiranguid vähendatakse, toimub Vanemuises 28.mail “Niskamäe naised” etendus ning peaosatäitja Külliki saab taas üle pika aja lavale minna. “Ma natuke närveerin, sest vahe eelmise etendusega on olnud ikka meeletu ning oleme tõesti ju ainult kaks etendust mänginud siiamaani. Veidi pabistan, aga eks see paistab, kas ta siis toimub või ei. Kindlust ei ole hetkel kellelgi, teatud ebamäärased plaanid on teatritel tehtud, kuid keegi ei oska öelda, kas need ka realiseeruvad,” sõnab Külliki. Ootame pikisilmi teatrite avamist, kuid seni saame Küllikit näha “Alo” seriaali 2.hooaja osades, mida näeb eksklusiivselt Elisa Huub voogedastusplatvormil. Sarja teises hooajas astuvad üles ka Tõnis Niinemets, Priit ja Märt Pius, Reimo Sagor, Liis Lass, Saara Nüganen, Uku Uusberg, Priit Võigemast jpt. Sarja režissöör on tunnustatud lavastaja Mikk Jürjens ning produtsent Karl Kermes.