"Eelmisel aastal osalesin PÖFFi Black Nights Stars programmis ning tutvusin seal oma praeguse agendiga ja sõlmisin lepingu Lisa Richards agentuuriga. Esimene casting, mis mulle saadeti oligi "Vikings: Valhallale". Pärast kaht self-tape'i sain rohelise tule ja siis hakkas juba natuke keerulisem koroona-ajastu korralduslik protsess, mis mind lõpuks Iirimaale tõi," räägib Schmidt.

Alates maikuust viibib naine Dublinis võtetel. "Siinne võttemeeskond ja kaasnäitlejad on äärmiselt armsad ning ma olen väga põnevil, et saan siia maailma sukelduda." Schmidt kehastab sarjas tegelast nimega Gytha: "See on kahjuks ka kõik, mida avalikustada tohin."

Kahjuks tuli just esietendunud "Juudit" ja ka teised VAT teatri lavastused nüüd mõneks ajaks pausile panna, aga näitleja sõnul on kogu teatripere selle kõige juures väga mõistev ja toetav olnud ja Henessit saab Eesti teatrilavadel taas näha novembris.

"Iirimaa on kaunis! Mul on olnud aega ka looduses ringi sõita ja ookeani ääres olla. Kindlasti ei kavatse ma ainult linnas olla, vaid loodan ikka nii palju kui võimalik ka Iirimaa loodust avastada. Dublin hakkab ka vaikselt lahti minema ja ehk saan peagi ka siinseid teatreid külastada ja kohalikku kultuuri nautida. "