Andrus Kivirähki samanimelise näidendi ainetel valminud mängufilm "Eesti matus" on igale eestlasele tuttav humoorikas võtmes lugu, kus ühel hetkel lähevad lootusetult segi pulmad ja matused ning selle kõige käigus põrkuvad põlvkondade vaheline maailmavaade ja kodused väärtused. Tänane vaatajanumber kinodes annab tunnistust, et eestlased on rahvus, kes oskab enda üle naerda ja seda igas Eestimaa nurgas, sest film on publiku südame võitnud nii suurtes kinodes kui ka väikestes kinopunktides üle Eesti.

Nelja nädalaga on film saanud kokku 30 243 vaatajat, mis on hetkelisi piiranguid silmas pidades tubli tulemus. "Eesti film on toonud kodupubliku alati kinno ja saame rõõmuga tõdeda, et eestlaste kinoigatsus ei ole ka nüüd, koroonajärgsel ajal kuhugi kadunud. "Eesti matus" on olnud väga hea kinode taasavamise stardipauk," rõõmustab Apollo Kino Baltikumi tegevjuht Kadri Ärm. "Eesti kinopublik armastab kodumaist ning "Eesti matus" on seni 2021. aasta vaadatuim ja ühtlasi ka tulutoovaim film kavas."

Filmi režissööriks on vaataja naerutamisest pea kõike teadev Rene Vilbre, kes on aidanud publiku ette tuua nii "Kreisiraadio" kui ka "Klassikokkutuleku" triloogia. Vilbre on režissööriks ka filmi ees linastuval lühianimatsioonil "Kaka ja kevad", mille aluseks samuti Kivirähki samanimeline teos.

Osatäitjad: Jan Uuspõld, Ago Anderson, Merle Palmiste, Tambet Tuisk, Hilje Murel, Peeter Oja, Sandra Ashilevi, Markus Habakukk ja Anna Sergejeva.