Frida Kahlo oli kunstnik, kelle elu peegeldasid tema maalid. Just piltide kaudu jutustas ta oma lugu: noorena kogetud trauma, mis jäi teda elu lõpuni piinama, armastuse ja reetmise tragöödia, poliitilised võitlused ning peamiselt julgus olla tema ise.

Pärast surma sai Kahlost kunstiikoon, kelle näitusi külastasid sajad tuhanded huvilised, kes oli inspiratsiooniks raamatutele, lauludele, filmidele ja moeetendustele. Kes aga oli Frida Kahlo tegelikult? Kuidas tuleb mõista tema valu ja kannatusi väljendavaid maale, mis ometi on tulvil energiat ja elujõudu?

Näitleja ja režissöör Asia Argento on teejuhiks Mehhiko südamesse, kus avanevad Frida Kahlo (1907-1954) kaks palet – kannatustega palistatud elurada ja tingimusteta armastus kunsti vastu. "Frida" näitab huvilistele esmakordselt fotosid, rõivaid ja teisi kunstnikule kuulunud isiklikke asju, mis on hoiul tema endises kodus, nüüdses Mehhiko ühes populaarsemas muuseumis. Intervjuudes ja lavastuslikes vahepalades astuvad üles muuseumi juhataja, fotograafid, kunstnikud ja kunstiteadlased – inimesed, kelle elu ja loomingut on Frida Kahlo mõjutanud.

"Frida" jõuab ekraanile 6. juulil, Frida Kahlo 114. sünniaastapäeval. Vaid 47-aastaselt meie seast lahkunud Kahlo surmapäev on 13. juuli. Seda tähistatakse Mehhikos siiani, kuid mitte kurbusega, vaid rõõmupäevana. Põhjust Frida üle ja temaga koos rõõmustada jätkub Artise ekraanil kogu juulikuuks.