1. "Electrocuting An Elephant" (1903)

Thomas Edisoni 1903. aasta lühifilmis "Electrocuting An Elephant" tapeti elektri teel Coney Islandi Luna pargi elevant Topsy. Teda peeti ohtlikuks, kuna oli varasemalt inimesi rünnanud, kuid väidetavalt oli loom teinud seda seetõttu, et üks tema treeneritest üritas talle sisse sööta põlevat sigaretti. Topsy pidi surema poomise läbi ning sellest sooviti teha ka suur etendus, kuid Edison sekkus ning pakkus humaansemat viisi. Tegelikult soovis lihtsalt oma elektriehnoloogiat testida ja seda siis pressi ja valitud inimeste silme all filmida.

2. "Stagecoach" (1939)

John Wayne'i kaskadöör Yakima Canutt mõtles 30ndate filmide jaoks välja vahendi, millega saaks filmida stseene, kus hobuste pihta tulistatakse ja nad seejärel maha kukuvad. Seadeldise nimi oli Running W ning raamatus "Hollywood Hoofbeats: Trails Blazed Across The Silver Screen" kirjeldab Petrine Day Mitchum väga täpselt, kui jubeda asjaga oli tegemist.

Hobuse esijalgadega ühendati traadid, mis olid omakorda seotud peidetud raskustega, näiteks liiva all. Nii et kui oli vaja filmida stseeni, kus indiaanlased ründavad hobukaarikut ja tulistavad hobust, kes selle peale maha kukub, siis saigi hobune joosta täpselt nii kaua, kuni traati jagus, misjärel tõmbasid peidetud raskused ta julmalt maha, aga kaadrisse jäi vägev hetk, kus kauboi kukub hobuselt. Hobused said tihtipeale nii julmalt viga, et nad hukati või surid kohapeal.

Kui 1936. aasta filmi "The Charge of the Light Brigade" võtetel surid kümned hobused, tõstis filmi peaosalist kehastav Errol Flynn probleemile tähelepanu ning julma võtet hakati ära keelama.

3. "Ben-Hur: A Tale of the Christ" (1925)

Filmiajaloos on võitnud 11 Oscarit ainult kolm filmi: "Titanic", "Sõrmuste isand: Kuninga tagasitulek" ja "Ben-Hur", kuid viimasega seostub üks väga sünge peatükk filmiajaloos, sest selle 1959. aasta filmi 1925. aasta versioonis surid realistliku ja pingelise kaarikute võidusõidu filmimise nimel 150 hobust ja ka mitmed kaskadöörid.

4. "Jesse James" (1939)

Vesternis "Jesse James" on stseen, kus hobune kukub kaljult üle 21 meetri kõrguselt jõkke.

Reaalsuses vigastaks selline kukkumine hobust väga tõsiselt või lõppeks isegi surmaga, aga see filmitegijaid ei takistanud. Hobusele pandi silmaklapid pähe, et ta ei näeks, kuhu jookseb ning kukutati koos kaskadööriga kaljult alla. Viimane jäi ellu, aga hobune kahjuks mitte.

5. "Tänapäeva apokalüpsis" ("Apocalypse Now", 1979)

Ühe parima algusstseeniga Francis Ford Coppola filmi valmimisprotsess oli asjaosaliste jaoks niivõrd košmaarne, et võtetel filmitud kaadritaguse materjali põhjal valmis isegi dokumentaalfilm "Hearts of Darkness: A Filmmaker's Apocalypse". Me teame, et peaosaline Martin Sheen jõi ennast purju, oleks peaaegu surma saanud ning üleüldse oli kogu film justkui neetud.

Kõigele lisaks filmiti üles ja jäeti lõplikku versiooni sisse ka kohaliku hõimu, keda kasutati Kurtzi (Marlon Brando) järgijatena, poolt läbi viidud loomaohverdus. Filmitegijate sõnul oleks vesipühvel niikuinii ohverdatud ning nemad lihtsalt jäädvustasid selle võika hukkamise. See omakorda tekitas väga palju probleeme levitajatega, kuid jäeti ikkagi filmi sisse.