Kell 22 Raekoja platsil algaval tseremoonial esinevad AHHAA teadusteater ja tsirkuseartist Maarja Roolaht. Avamine on inspireeritud festivali alateemast, milleks tänavu on "Teadus". Esilinastub Rao Heidmetsa eksperimentaalne lühianimafilm „Kood”, mis näitab, kuidas rahvatants on meie geeniahelasse sisse kodeeritud.

Koroonaviiruse uue puhangu tõttu tuleb tavapärase 1200 tooli asemel vabaõhukinoks muutuvale Raekoja platsile vaid 600 tooli, mis paigutatakse 2 + 2 reeglit arvestades. Athena keskuses toimuvatele dokumentaal- ja lastefilmide seanssidele pääsevad ainult need vaatajad, kes on koroonaviiruse vastu vaktsineeritud, haiguse läbi põdenud või negatiivse testitulemusega.

Kokku on 7. augustini kestva festivali kavas 19 linateost, mis käsitlevad armastuse kõikvõimalikke variatsioone. Mahukast kõrvalprogrammist leiab ligemale 30 üritust. Esimest korda toimuvad Tartuffi suveakadeemia ja filmikriitika suvekool.

Kõik Tartus toimuvad seansid on vaatajatele tasuta.

Teist aastat järjest avab Tartuff ka virtuaalse kinosaali, kus linastub seitse festivali kavas olevat filmi. Filme saab PÖFF-i veebikino vahendusel vaadata üle terve Eesti.

Tartuff on Baltimaade suurim vabaõhufilmifestival, mis leiab aset juba 16. korda. Festivali korraldab Pimedate Ööde filmifestival koostöös Tartu filmifondi ja Tartu loomemajanduskeskusega.