Sohvia Veski (Kaire Vilgats) – 43-aastane lopsakas ja võimukas linnanaine, tõusikliku loomuga ja väga mures selle pärast, mis temast arvatakse – mulje on peamine! Ta käitub nõnda, nagu kuuluks kõrgklassi, tõelise eliidi hulka, on edev ja turtsakas. Sohvia on harjunud oma meest ja poega kantseldama ja talle valmistab tuska, et tema noorem õde Erna tema ees piisavalt ei lipitse. Sohviale meeldivad head toidud, kallid parfüümid ja kaunid kostüümid, ta on Ilumaailma juhataja ühes kaubanduskeskuses ja kursis kõigega, mida prantslased elust arvavad. Tema okkalise koore all on aga siiski peidus ka õrnem loomus, mis vajab hoolimist ja armastust. See kiht avaneb filmis, kui Sohvia on oma kompromissitu edukultusega enda pereelu vastu kivimüüri tüürinud.
Varasemad filmirollid: “Kirjad inglile”, “Taarka”, “Jahihooaeg”
Sohvia Veski (Kaire Vilgats)
Mängufilm, Juhan Smuuli monoloogi "Suvitajad" ainetel, stsenaristid Enn Vetemaa, Sulev Nõmmik, lavastaja Sulev Nõmmik: John - Ervin Abel, Kohviveski - Lia Laats. 1978
Johan Veski (Meelis Rämmeld) – Sohvia abikaasa Johan Veski on 45-aastane kiitsakas ja korrektse loomuga rahandusministeeriumi töötaja, kelle peamiseks huviks on, et naine oleks eluga rahul. Johan näib sõnakuuleliku ja ontlikuna, aga selle kõige all pulbitseb tegelikult ehe tunne oma naise vastu, keda ta kirglikult armastab. Peale vintsutusi võtab aga ka Johan julguse kokku ja lööb rusika lauale, näidates, et tema ebakindla pealispinna all on peidus ka üllatavalt mehiseid jooni.
Varasemad filmirollid: “Rain”, “Talve”, “Põrgu Jaan”, “November”
Johan Veski (Meelis Rämmeld)

Johan Juunior Veski (Robert Klein) – 17, Veskite poeg, internetis istuv kinnise loomuga teismeline, kes jälgib vanemate tülitsemist ja sekeldusi täiskasvanuliku kõrvalpilguga. Maalkäik mõjub poisile hästi, ta leiab sõbranna ja hakkab tasapisi avanema.
Varasemalt mänginud teleseriaalis „Padjaklubi“

Johan Juunior Veski (Robert Klein)

Sohvia õde Erna Kastan (Kristel Elling) – 40-aastane kaunis linnanaine. Erna töötab juuksurina, on ilma suurema hariduseta ja ootab ikka veel seda õiget meest, kes oleks samas ka parajalt jõukas, et suudaks talle mugavat elu pakkuda. Ta on elu näinud ja terava keelega naine, samas mõistab järjest selgemini, et on ilmselt liiga kauaks mingisse suletud ringi pöörlema jäänud. Võib-olla paneb kokkupõrge maal ja kõigi maskide langemine teda nüüd sellest ringist väljapääsu otsima.
Kristel Ellingu varasemad rollid: “Meeletu”, “Stiilipidu”, “Brigaad 3”

Sohvia õde Erna Kastan (Kristel Elling) ja Ärni (Ago Anderson)

Mängufilm, Juhan Smuuli monoloogi "Suvitajad" ainetel, stsenaristid Enn Vetemaa, Sulev Nõmmik, lavastaja Sulev Nõmmik: Punapea - Renate Karhu, Ärni - Karl Kalkun. 1978

Erna peigmees Ivo Laul (Pääru Oja) – 35-aastane ärimees. Viisaka olemisega ja klanitud välimusega mees, kelle ärid kõiguvad pidevalt juuksekarva otsas, nüüd on aga tõetund lähedal, sest pankrot koidab. Ta on harjunud inimesi ära kasutama, et oma tahtmist saada, on viisakas ja pealtnäha sõbralik, isegi natuke libedavõitu. Hingelt on Ivo pigem küünik kui romantik, kellena ta vahel ennast näitab. Aga võime filmi arenedes märgata, et ehk sigineb raskuste mõjul ka tema hinge natuke siirust.

Seda tegelast ei olnud Nõmmiku filmis „Siin me oleme“, aga oli Smuuli jutustuses „Suvitajad“ advokaadina.
Varasemad rollid: “Hüvasti NSVL”, “Jõulud džunglis”, “Viimased”, “O2”, “Vikings: Valhalla”

Erna peigmees Ivo Laul (Pääru Oja)

Ärni Kadak (Ago Anderson) 47-aastane Muhu kalur, maasool, lihtsa olemisega elutark ja vaimukas mees. Mõistab huumorit ja mõistab ka vingerpussi mängida. Ta on eluga üldiselt rahul, aga keerulisemal ajal ei karda ka natuke oma vetest väljapoole ujuda. Kokkupõrge suvitajatega paneb teda aga oma väljakujunenud elukorraldust siiralt armastama, väga selgeks saab talle nüüd see, mis tegelikult elus oluline on. Ta armastab oma naist Lainet ja tütart Tiivit väga, vahel pingutab aga oma "kavalusega" üle.

Varasemad rollid: “Eesti matus”, “Klassikokkutulek 1-3”, “Svingerid”

Ärni ja tema naine Laine
Mängufilm, Juhan Smuuli monoloogi "Suvitajad" ainetel, stsenaristid Enn Vetemaa, Sulev Nõmmik, lavastaja Sulev Nõmmik: Ärni naine - Eva Malmsten, Liina - Kadri Jäätma, Kohviveski - Lia Laats. 1978

Ärni naine Laine Kadak (Maarja Jakobson) – 43-aastane kena maanaine, särtsaka iseloomuga ja töökas, talle ei meeldi see "suvitajate plaan" üldse, samas ta usaldab oma meest ja laseb mehel tegutseda, juhtides kodust elu omal kavalamal ja peenemal moel mehe "rahmimise" varjust.
Varasemad filmirollid: “Seltsimees laps”, “Klassikokkutulek 1-3”, “Kirsitubakas”

Ärni tütar Tiivi (Adele Taska) – 17-aastane kena maatüdruk, kes on tegelikult kogu sellest kaunist loodusest tüdinenud ja ihkab suuremasse kohta, ihkab seiklusi, mitte rahu ja vaikust. Algul tüütuna tunduv linnapoiss Juunior hakkab talle aga meeldima ja noorte vahel särtsub peagi midagi kaunist ja tõelist.

Varasemad Adele Taska rollid: “Tuliliilia”, “Põrgu Jaan”, “Paha lugu: Nõiutud”

Ärni tütar Tiivi (Adele Taska)
Mängufilm, Juhan Smuuli monoloogi "Suvitajad" ainetel, stsenaristid Enn Vetemaa, Sulev Nõmmik, lavastaja Sulev Nõmmik: Liina - Kadri Jäätma, Timmu - Lauri Nebel. 1978

Lauri Nebel mängib külameest: “Siin me oleme” filmis mängis Nebel noort armastajat Timmut.
Varasemad rollid: “Siin me oleme”, “Rohelised kassid”, “Supilinna salaselts”

Lauri Nebel mängib külameest