Apteeker Melchiori produtsendi Tanel Tatteri sõnul oli mängufilmi esilinastumine algselt planeeritud tänavu sügiseks, aga tootmistiim otsustas selle lükata edasi uude aastasse. „Koroonaolukord riigis on endiselt keeruline ja see muudab nii filmi valmissaamise kui ka kinnotoomise tavapärasest keerulisemaks. Töö eriefektidega on väga ajamahukas ja seda osa filmis on võimalik lõputult paremaks lihvida. Kasutamegi nüüd lisaaega, et tuua vaatajateni parima võimaliku kvaliteediga film ja loodame, et uue aasta alguses saavad seda kino suurelt ekraanilt nautida võimalikult paljud Eesti inimesed,“ selgitas Tatter.

Hiljuti salvestati Eesti raadio stuudios helilooja Liina Sumera juhtimisel filmi muusika.

Äsja valmis ka filmi ametlik plakat ning üsna pea saavad filmihuvilised näha Apteeker Melchiori treilerit.


Apteeker Melchiori sünopsis

Tallinnas tapetakse kuulus ordurüütel – kangelane, kes vabastas Läänemere piraatidest. Nüüd on ta pea maha raiutud ja suu münte täis topitud. Kadunud on kuldkett, mille ta alles samal päeval ostis.

Kohtuhärra Wenzel Dorn võtab mõrvapaigale kaasa noore apteekri Melchior Wakenstede. Noormees on nagu verekoer, kes oskavat ka surnutega rääkida. Melchiori nutikus ja Dorni oskamatus viivad aga selleni, et kogu mõrvaloo lahendamine jääb apteekri õlule.

Peagi selgub, et tapetud rüütel tuli Tallinnasse eriülesandega. Kõik jäljed viivad dominiiklaste kloostrisse. Sealt algab mõrvade rida, kus ohvriks kõik, kes puutunud kokku salapärase „Tallinna vangiga“.

Apteeker Melchiori triloogia põhineb raamatumüügi edetabelite tipust tuntud romaanisarjal. Stsenaristid Indrek Hargla, Elmo Nüganen ja Olle Mirme põimisid esimeses filmis raamatust "Apteeker Melchior ja Oleviste mõistatus" tuntud tegelased ja sündmused täiesti uute, filmi jaoks loodud keerdkäikudega.

Filmi režissöör on Elmo Nüganen („Nimed marmortahvlil“, „1944“), tootjateks on Taska Film („O2“, „Fred Jüssi. Olemise ilu“, „Talve“, „Klassikokkutuleku“ triloogia, „Nimed marmortahvlil“, „1944“), Nafta Films („O2“, „Supilinna salaselts“), Apollo Film Productions („Talve“, „Vanamehe film“) ning HansaFilm („Tõde ja õigus“).

„Apteeker Melchiori“ filmide triloogia valmib Eesti-Saksa-Läti-Leedu koostöös, kaastootjateks on Maze Productions Saksamaalt, Film Angels Productions Lätist ja InScript Leedust. Operaator on Mihkel Soe, kunstnik Matis Mäesalu, monteerija Marion Koppel, helilooja Liina Sumera, helirežissöör Horret Kuus, järeltootmise juht Jan Viljus, grimmikunstnik Gristina Pahmann, kostüümikunstnik Kristine Jurjāne.

Apteeker Melchiori rollis teeb kinodebüüdi Märten Metsaviir. Lisaks teevad kaasa Maarja Johanna Mägi, Marko Matvere, Henessi Schmidt, Franz Malmsten, Mait Malmsten, Andero Ermel, Alo Kõrve, Ken Rüütel, Hendrik Toompere ja paljud teised.

Projekti tootmiseelarveks on 6 miljonit eurot.