7. jaanuaril jõuab režissöör Ergo Kulla käe all valminud Oskar Lutsu “Soo” lõpuks Eesti kinolinale. „Oleme nüüd väga kannatlikud olnud ja leidsime jaanuarisse filmile kuupäeva, mille juurde tahame ka jääda,” ütleb produtsent Tanel Tatter. “Kasutasime segast ooteaega targalt ja töötasime filmi postproduktsiooni kallal, timmides kõik elemendid nii täpseks kui veel saab. Oleme veendunud, et Oskar Lutsu „Soo“ on väärikalt ja paeluvalt ekraanile manatud. Igatahes filmitegijatel on suur ooteärevus peale korduvaid takistusi kodumaine film vaatajateni tuua.“

Oskar Lutsu samanimelisel jutustusel põhinev mängufilm “Soo” on põnevusest pakatav armastusfilm, mis viib meid 1917. aastasse, kui Euroopas möllas Esimene Maailmasõda ja Eesti idapiiri taga lahvatas revolutsioon. Noor kunstnik Toomas Haava tuleb Pariisist tagasi venna sootallu ja mässib ennast tahtmatult konflikti vägivaldse ja hirmsa Madjakuga, kes ahistab kohalikku tütarlast Hildat. Kaunist ja salapärast tüdrukut hüütakse Metskassiks ning edevaloomuline Toomas avastab ennast järsku keset trillerlikku võitlust armastuse eest, mille panuseks on ei vähem ega rohkem kui tema enda elu.

Romantilise põneviku “Soo” peategelasi kehastavad Franz Malmsten ja Hanna-Ly Aavik. Osades Liis Remmel, Grete Kuld (Klein), Märten Matsu, Indrek Taalmaa, Epp Eespäev, Toomas Suuman, Helgur Rosenthal ja Martin Kork.

Režissöör Ergo Kuld, stsenarist Martin Algus, filmimuusika Mick Pedaja. Produtsendid Kristian Taska, Tanel Tatter, Veiko Esken.

Samade tegijate eelmine film “Talve” tõi Eestis kinodesse 150 000 vaatajat, mis on läbi aegade esiviisiku tulemus. Uue filmi ambitsiooniks on jätkata seda edulugu. Ajalooline raamistus, Eesti soomaastikud ja üldinimlik armastuslugu muudab loo mõistetavaks ka välismaisele publikule.