1. "Oasis Knebworth 1996" (23.09)


Tuntuim briti rokkbänd Oasis toob kinoekraanidele erakordse kontsertdokumentaalfilmi "Oasis Knebworth 1996". 23. septembril Sinu kinos Coca-Cola Plaza!

1996. aasta 10. ja 11. augustil kogunesid 250 000 noort muusikafänni Knebworth parki, et näha Oasist mängimas kahte erakordset kontserti. Selle mastaapse kontserdi piletid müüdi välja ühe päevaga kui umbes 2% Suurbrittannia elanikkonnast püüdsid Oasisele pileteid osta.

See oli aeg kui Suurbritannia oli vaikselt toibumas viimasest majanduskriisist. Suurbritanniat oli tabanud uus usk kunsti ja kultuuri ning Oasise tähelend peegeldaski saareriigi taasavastatud enesekindlust. Tõeliselt vapustavaks elamuseks osutunud Knebworthi kontsertidel tuli esitamisele bändi kõige esimesed hitid ja ka kõige suuremad klassikad sealhulgas "Champagne Supernova", "Wonderwall" ja "Don’t Look Back In Anger".

"Oasis Knebworth 1996" on lugu ühest tormilisest nädalavahetusest ning Oasise ja nende fännide erilisest suhtest tänu millele see kõik võimalikuks sai. Lugu on jutustatud läbi fännide silmade ning saame näha ka intervjuusid bändi liikmete ja kontserdi korraldajatega. Võimsa kontsertfilmi, mis sisaldab ka seni avalikkuse eest varjul olnud materjali, lavastas Jake Scott.

"Oasis Knebworth 1996" on rõõmsameelnde ja sügavmõtteline austusavaldus kõige tähtsamale kontserdile, mis viimase 25 aasta jooksul toimunud.

2. "Sandra saab tööd" (24.09)


Füüsikadoktor Sandra Mets (Mari Abel) kaotab ootamatult töö. Uue töökoha leidmine tundub esmaspilgul lihtne, kuid kujuneb hoopis tragikoomiliseks katsumuseks. Lõputud tööintervjuud viivad endise teadlase kokku kõikvõimalike olukordade ja uute persoonidega, alates groteskse väikeettevõtja valvsa pilgu all testimisest kuni uljaste start-up juhtidega plankimiseni. Muidu taiplik Sandra avastab ennast silmakirjalikust ja mingile kummalisele võimule pretendeerivast maailmast. Nii peab peategelane kohanduma uute situatsioonide ja tutvustega, kuid õhku jääb küsimus, kuidas selles kõiges iseendaks jääda.

Peaosatäitja on Mari Abel ("Teesklejad"). Kõrvalosades teevad kaasa Hendrik Toompere ("Igitee"), Laine Mägi ("Eestlanna Pariisi2s"), Henrik Kalmet ("Ükssarvik"), Carmen Mikiver (telesari "Siberi võmm), Alo Kõrve ("O2"), Tiina Tauraite ("Püha Tõnu kiusamine"), Mait Malmsten ("Klassikokkutulek"), Kaie Mihkelson (telesari ‘’Kelgukoerad’’), Raimo Pass ("Seenelkäik"), Hendrik Toompere Jr. ("Päevad, mis ajasid segadusse").

Filmi stsenarist ja režissöör on Kaupo Kruusiauk (“Viimane vürst”). Operaator Sten-Johan Lill ("Päevad, mis ajasid segadusse", “Viimased”), kunstnik Tiiu-Ann Pello ("Deemonid"), kostüümikunstnik Anu Lensment, grimmikunstnik Tiina Leesik, monteerija Kaie-Ene Rääk, helilooja Kali Briis ning produtsent Anneli Ahven (“Johannes Pääsukese tõeline elu”, “Must alpinist”).

3. "Hea, paha, võmm" (24.09)


Režissöör Joe Carnahani (A-Team, Boss Level) uus märulipõnevik "Hea, paha, võmm", mille peaosades on Gerard Butler (Greenland) ja Frank Grillo (Boss Level).

Palgamõrvar, nutikas kollanokast naisvõmm ja trellide taga varjupaika otsiv petis lähevad vastamisi ootamatul lahinguväljal väikelinna politseijaoskonnas

4. "Kaardimängur" (24.09)


William Tell (Oscar Isaac) on professionaalse kaardimängijana tegutsev endine sõjaväelane, kes kunagi ei võta suuri riske ning üritab samal ajal oma sünge minevikuga rahu sõlmida. Kui ühel päeval võtab temaga ühendust noor ja kärsitu Cirk (Tye Sheridan), kes tahab kätte maksta julmale Telli ülemusele major John Gordole (Willem Dafoe), taipab Tell, et ainus võimalus panna noort meest unustama kättemaksu, on näidata talle parema ja ilusama tuleviku võimalust, aga tema aitamiseks on vaja võita palju raha ja mängida panustega, millest ta on seni üritanud hoiduda. Asja ei tee ka paremaks salapäraseid sponsoreid esindava La Linda (Tiffany Haddish) ilmumine ning tegelikult ka Telli enda sees peituvad kättemaksu mõtted.

Filmi esitleb Martin Scorsese ja selle on kirjutanud ja lavastanud filmide “Taxi Driver”, “Raging Bull”, “American Gigolo” ja “First Reformed” stsenarist ja Oscari-nominent Paul Scharader. Filmis teevad kaasa Oscar Isaac (“Star Wars: The Force Awakens”, “Dune”), Tye Sheridan (“Ready Player One”, “X-Men: Apocalypse”), Willem Dafoe (“Aquaman”, “Platoon”), Tiffany Haddish (“Night School”, “Bad Trip”).

5. "Benedetta" (24.09)


Avameelne lugu keelatud armastusest, sügavast usust ja võimuahnusest legendaarse filmi „Basic Instinct” lavastajalt Paul Verhoevenilt. Cannes’i filmifestivali võistlusprogrammi 2021 nominent!

Renessanssiajastu, Itaalia. Väiksesse nunnakloostrisse, mida juhatab karmikäeline kloostriülem, saabub siiralt usklik tüdruk Benedetta. Tüdrukust sirgub neiu ja üha sagedamini hakkab ta nägema ilmutusi.Väites ise, et need ilmutused on otse Jumalalt ja et ta on Jeesuse pruut. Oomatult tekkinud ohtlik romantline suhe teise noore noviitsiga viib selleni, et Benedettale tulevad stigmad. Nii kloostris kui ka väljaspool selle müüre hakkavad liikuma jutud, et kes müstline Benedetta tegelikult on – Jumala poolt väljavalitud või isehakanud petis?

Filmi kauaoodatud esilinastus toimus 74. Cannes’i filmifestivali võistlusprogrammis selle aasta suvel. Filmi lükati enne seda esilinastust edasi kahel korral – režissööri operatsiooni ja siis pandeemia tõttu. Filmi stsenaarium põhineb Judith C. Browni raamatul „Ebadiskreetsed teod: lesbinunna elu Itaalias renessansiajastul”.