Rahvusvahelise koostöö käigus valminud sari on inspireeritud kümnendi jooksul Baltikumis lahti rullunud tõsielulistest sündmustest. Süžeed inspireeris Eesti riigireetur Herman Simmi skandaalne lugu. Endine poliitik, kes on nüüd 74-aastane, töötas Nõukogude Liidus kõrgel kohal. Pärast Eesti iseseisvumist 1991. aastal tema karjäär ei lõppenud – ambitsioonikas ametnik töötas kaitsestruktuurides ning omas ligipääsu Eesti, NATO, Euroopa Liidu ja teiste Eesti tähtsate kaitsepartnerite delikaatsele infole.

Sarja “Nuhk” looja on kuulus Leedu produtsent ja stsenarist Erikas Kundreckas. Tema sõnul näitab “Nuhk” Simmi lugu teise nurga alt. Sarjas on palju fiktiivset, sest osa detaile on endiselt salastatud. Samuti on Kundreckas sarja kaasahaaravamaks ja intrigeerivamaks teinud, sest avastas oma uurimistöö käigus, et ametnike ja spioonide töö võib päris elus olla üpris igav.

Kundreckas tegi käsikirja loomiseks palju eeltööd, töötades läbi tuntud Briti ajakirjaniku Edward Lucase artikleid ja raamatuid endistest Nõukogude Liidu riikidest ning Vene luure siinsest tegevusest. Lisaks vaatas ta dokumentaale ja suhtles ka Leedu politseiametnikega. Lavastaja sõnul meenutab kurikuulsat Simmi kõige enam sarja tegelane Aksel Ruudi, kes on endine Eesti politseiülem ja Vene luureagent.

TV3 Grupi Go3 programmidirektor Justinas Docka: “Go3 originaaltoodang kogub Baltikumis aina rohkem vaatajaid. Loodame, et see uus sari ühendas omavahel kolme Balti riigi filmitegijad ja saame tulevikus näha veelgi rohkem loovat sisu.”

Sarja “Nuhk” filmimine võttis peaaegu aasta, võttepaikadeks olid nii Eesti, Läti, Leedu kui ka teised riigid. “Nuhk” ei paku ainult kaasahaaravat lugu, vaid aitab ka mõista praegust poliitilist olukorda. Ajal, mil Venemaa propaganda õitseb ja agressioon kasvab, aitab “Nuhk” ajalugu ja hetkesündmusi näha teisest perspektiivist.

Uus intrigeeriv telesari “Nuhk” alustab 11. oktoobril järgmise generatsiooni teleteenuses Go3.