Ben Affleck ja Matt Damon kohtusid 1980-aastatel, kui nende emad nad omavahel tuttavaks tegid. Poisid elasid toona Massachusettsis, teineteisest kahe kvartali kaugusel ja armastasid mõlemad sporti ja näitlemist.

"Enne Matti olin ma üksinda," meenutas Affleck. "Näitlemine oli tegevus, mida tegin üksi, käisin mõnes telesaates, aga keegi ei mõistnud seda. Ühtäkki oli mul see sõber Matt, kes mõistis, miks ma seda teha tahtsin ja pidas seda huvitavaks. Varsti tegime mõlemad seda."

Hiljem hakkasid nad koos prooviesinemistel käima ja ei läinud kaua, kui nad ühise projektiga alustasid. Pärast mitmeid rolle kolisid mehed kokku ja hakkasid kirjutama käsikirja filmile, mille nimeks sai "Good Will Hunting". Film pärjati Kuldgloobusega ja parima stsenaariumi Oscariga.

25 aastat hiljem on Damon ja Affleck uuesti jõud ühendanud ja tulemas on uus film "The Last Duel". Tegemist on ajaloolise draamaga, kus mehed ka ise Jodie Comeri ja Adam Driveri kõrval näitlevad.

The Tonight Show's rääkisid mehed, et "Good Will Huntingu" kirjutamine ajas nende sõpruse peaaegu lõhki. "Me olime töötud, pankrotis. Meil võttis väga palju aega, et seda stsenaariumit kirjutada. Arvan, et kirjutasime tuhandeid ja tuhandeid lehekülgi ja me ei teadnud, mida me päris täpselt teeme."

Film esilinastus Veneetsia filmifestivalil ja jõuab kinodesse 22. oktoobril.