Just Film tähistab sel aastal oma 21. sünnipäeva ning esindatud on nii lastefilmide, noortefilmide, teadus- ja spordidokumentaalide kui ka lapse õiguste programmid. Lisandunud on kolm eriprogrammi. Esimene neist on programm #noorfilmitegija, mille raames jõuavad suurele ekraanile Eesti noorte endi tehtud filmid. Teine, KOOLITANTS@Just, noorte tantsijate osalusel valminud tantsufilmide eriprogramm. Kolmas, Rootsi lastefilmid Just Filmil — programm, millega tutvustatakse Rootsi kirjandust ja filmikunsti ning tehakse kummardus tuntud lastekirjanikule Astrid Lindgrenile.

Tänavuse filmiprogrammi kaugeimad leiud jõuavad kinokülastajateni Boliiviast, Kolumbiast, Argentiinast, Kasahstanist ja Indiast. Just Filmi raames toimuvad enam kui 6 filmi maailma esilinastused ning 3 filmi rahvusvahelised esilinastused. Festivali väisab ligi 50 väliskülalist, kellega filmivaatajatel kinosaalis kohtuda on võimalik.

Rahvusvahelises noortefilmide võistlusprogrammis võistleb Just Filmi grand prix auhinnale 14 filmi, mille hulgas on ka Eesti režissööri, Meel Paliale debüütmängufilm “Kiik, kirves ja Igavese Armastuse Puu”.

Just Filmi festivali programmijuht Mikk Granström ütleb: “Selle aasta võistlusprogramm on kokkupandud väga värsketest filmidest, sh 4 maailma esilinastust. Noortefilmide võistlusprogrammi tase on sel aastal erakordselt kõrge, suurepäraseid filme on tulnud sel aastal näiteks sellistest riikidest nagu Boliivia ja Kolumbia, aga näiteks ka Indiast ja Iisraelist.” Ta lisab: “Filmid räägivad ausalt ja otsekoheselt nooreks olemise suurest ja keeruliselt kunstist.”

Rahvusvahelist noortefilmide võistlusprogrammi hindab peale noortežürii ka kolmeliikmeline rahvusvaheline žürii, kes kuulutab välja Just Film grand prix auhinda vääriva filmi.

Pimedate Ööde filmifestivali noorte- ja lastefilmide alafestival Just Film toimub tänavu 12. novembrist 28. novembrini ning piletimüük algas 14. oktoobril.

21. Just Filmi rahvusvahelises noortefilmide võistlusprogrammis võistlevad:


Metsikud juured

Wild Roots

Ungari/Slovakkia, 2021

Rež: Hajni Kis
Film linastub ka lapse õiguste programmis.

Vanem

The Parent

Venemaa, 2021

Rež: Vlad Furman

Maailma esilinastus
Film linastub ka lapse õiguste programmis.

In Limbo

In Limbo

Venemaa/Prantsusmaa, 2021

Rež: Alexander Hant

Horisont

The Horizon

Prantsusmaa, 2021

Rež: Emilie Carpentier

Diiler

Dealer

Belgia, 2021

Rež: Jeroen Perceval

Naasmine Legolandi

Back to Those Days

Poola, 2021

Rež: Konrad Aksinowicz

Rahvusvaheline esilinastus

Film linastub ka lapse õiguste programmis.

Üüriline

The Tenant

India/USA, 2021

Rež: Sushrut Jain

Mutid

Topos

Kolumbia, 2021

Rež: Carlos Zapata

Maailma esilinastus

Film linastub ka lapse õiguste programmis.


Mänguväljak

Playground

Prantsusmaa, 2021

Rež: Laura Wandel

Film linastub ka lapse õiguste programmis ning filmil on nii eesti- kui ka venekeelsed subtiitrid.

Bestikad

Besties

Prantsusmaa, 2021

Rež: Marion Desseigne-Ravel

98 sekundit ilma varjuta

98 Seconds Without Shadow

Boliivia, 2021

Rež: Juan Pablo Richter

Maailma esilinastus

Ujuja

The Swimmer

Iisrael, 2021

Rež: Adam Kalderon

R#J

R#J

USA, 2021

Rež: Carey Williams

Kiik, kirves ja Igavese Armastuse Puu

Eesti, 2021

Rež: Meel Paliale

Maailma esilinastus


Noorte- ja lastefilmide festivali Just Film piletid müügil veebilehtedel www.justfilm.ee ja www.piletilevi.ee ning Piletilevi müügipunktides üle Eesti alates 14. oktoobrist!

Vastavalt kehtivatele reeglitele pääsevad PÖFFi seanssidele ja üritustele ainult need, kes esitavad tõendi COVID-19 vastu vaktsineerimise, selle läbipõdemise või negatiivse testitulemuse kohta. Nakkusohutust ei pea tõendama alla 18-aastane isik.